van der Horst

New Race Festival: Wiebe Wijtzes profiteert van problemen bij MSE Motorsport BMW

Wiebe Wijtzes - BMW M3 E90 WTCC
Wiebe Wijtzes - BMW M3 E90 WTCC
De tweede race voor de Belcar Skylimit Sprint Cup in het kader van het New Race Festival leek uit te monden in een kopie van de eerste race, althans wat de strijd vooraan betrof. De MSE Motorsport BMW E92 Coupé reed van bij de start weg van de rest van het deelnemersveld en leek op weg naar een tweede zege. Wiebe Wijtzes (BMW M3 E90 WTCC) was de enige die nog wat aansluiting kon vinden bij de witte BMW van Bart Van Samang. Maar de leidende BMW, die in de eerste race al te leiden had onder de hitte, kreeg plots problemen met het gaspedaal en Van Samang moest het tempo laten zakken. Wijtzes profiteerde van de problemen van de leidende BMW om de koppositie over te nemen en won de laatste race van de dag op Circuit Zolder. De MSE Motorsport BMW werd nog wel tweede.
Yannick van Espen - Honda Civic
Yannick van Espen - Honda Civic
Steven Maris (BMW E36 M3) werd net als in de eerste race derde. De BMW 120D van de familie Beliën kwam als vierde over de finishlijn. Davy Cooreman (Honda Civic) won opnieuw in divisie 2 en werd zelfs vijfde in het algemene klassement, Nelson Van Hulle (Renault Clio 3) werd tweede. In divisie 3 was de zege voor de Renault Clio van Wouter Manderveld (Renault Clio), hij ging Lievens (BMW 228i) en Tom van Eenaeme (Renault Clio) vooraf. In divisie 1 was ditmaal Yannick van Espen (Honda Civic) de sterkste, hij bleef Raf Lemmens (Mazda MX-5) en de Fiesta’s van Philippe Huart en Kobe Pauwels voor.

Foto's: Marnik Mouchaers & Niels Vaeck
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Belcar Endurance op zondag 15 mei 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting New Race Festival.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons