New Race Festival: Xander Przybylak imponeert

Algemeen podium race 1 Belcar Skylimit Sprint Cup
Xander Przybylak reed met de MSE Motorsport BMW E92 Coupé in de eerste race van de Belcar Skylimit Sprint Cup van start tot finish aan de leiding. De enige die het ritme van de jonge karter enigszins kon volgen was Wiebe Wijtzes (BMW M3 E90 WTCC), die dan ook als tweede finishte. Steven Maris, ook al met een BMW pakte de derde plaats algemeen en ook de derde plaats in de divisie 4.
  • LTF
Start race 1 Belcar Skylimit Sprint Cup
Al van bij de start nam Xander Przybylak, vertrokken van op de pole, de koppositie met Wijtzes in zijn spoor. Lang werd er niet geraced want al vroeg in de wedstrijd ging de BMW van Nic de Wilde van de baan in de Bianchi bocht. Een safety car procedure was het gevolg. Wanneer de wedstrijd terug op gang geschoten werd reed Xander Przybylak opnieuw weg van de rest van het veld.

Davy Cooreman - Honda Civic
Michiel Smulders (BMW E36) werd vierde en won de divisie 5. Didier Dexters, tweede in divisie 5, kwam als vijfde over de finish maar het was nipt voor de VW Scirocco, die in de uitloopronde stil viel. Davy Cooreman (Honda Civic) was de winnaar in divisie 2 en werd achtste algemeen. Nelson Van Hulle (Renault Clio 3) vervoegde hem op het podium maar volgde op respectabele afstand. De zege in divisie 3 was voor Tom van Eenaeme (Renault Clio), hij bleef Wouter Manderveld (Renault Clio) en Nick Geelen (Porsche Boxter) voor. In divisie 1 bleef de strijd om de podiumplaatsen spannend tot aan de meet, Philippe Huart (Ford Fiesta), Raf Lemmens (Mazda MX-5) en Kobe Pauwels (Ford Fiesta) lieten mekaar gans de race niet los en kwamen uiteindelijk in deze volgorde over de meet.

Foto's: Marnil Mouchaers

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Belcar Endurance op zondag 15 mei 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting New Race Festival.