van der Horst

New Race Festival: Zege voor Beliën Motorsport in race 2 van de Belcar Skylimit Sprint Cup

Ruud Boffin en Raf Beliën op de eerste startlijn
Ruud Boffin en Raf Beliën op de eerste startlijn
Geen problemen voor Raf Beliën (BMW M240i) in de tweede race voor de Belcar Skylimit Sprint Cup. Beliën diende gans de race wel Bart Lievens (BMW M2 Competition) en Ruud Boffin (BMW M4 GT4) in zijn zog te dulden maar hij hield stand tot aan de meet.
  • Hamofa Performance
Bart Lievens - BMW M2 Competition
Bart Lievens - BMW M2 Competition
De race begon slecht voor Clio piloten Wouter Manderveld en Tom Van Eenaeme, de eerste kreeg zijn wagen bij de start niet aan de praat en de tweede moest al heel vroeg in de race langs de pits omdat het team op de grid te lang aan de wagen had gewerkt nadat Van Eenaeme een probleem had vastgesteld. Vooraan kregen we een strijd tussen verschillende BMW-modellen tot de race geneutraliseerd werd met de safety car om de Opel Astra van Peter Pauls weg te halen die in de Eerste Linkse de vangrails was ingegaan. Bij de herstart nam Beliën terug het voortouw en won de race voor Lievens, Boffin, Bernd Kuepper (BMW M3) en Johan Lambregs (BMW M140). Deze laatste won ook in de klasse 5.
 
Gregory Eyckmans - BMW 325i
Gregory Eyckmans - BMW 325i
Bram Hendrix (BMW E36) was voor de tweede keer op rij de beste in klasse 4 en Jeffrey de Sutter (Renault Clio) was primus in de klasse 3. Gregory Eyckmans (BMW 325i) zegevierde in de klasse 2 en in de kleinste klasse ging de overwinning naar Jorrit Swinnen (Peugeot 206 GTi).


Foto's: Niels Vaeck
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Belcar Sprint op zondag 19 mei 2024.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons