van der Horst

New York: António Félix da Costa bovenaan in derde vrije training

Antonio Félix da Costa - DS Techeetah
Antonio Félix da Costa - DS Techeetah
In de derde en laatste vrije training in New York was het António Félix da Costa die de snelste tijd op de tabellen zette. De Portugees was gisteren nergens te vinden en kon maar een plaats opschuiven in de race, terwijl de uittredend kampioen nu met zijn DS Techeetah de Nieuw-Zeelanders Mitch Evans (Jaguar) en Nick Cassidy (Envision Virgin) voor bleef. Bij Mercedes daarentegen blijft het toch moeilijk om hun draai te vinden op het circuit in New York.
Gisteren hadden zowel Stoffel Vandoorne als Nyck de Vries een echte offdag. De Rumbekenaar beschadigde zowel in de kwalificaties als in de race zijn wagen en ook de Nederlander kon gisteren zijn stempel niet drukken op de race. Op dit moment lijken ze helaas de trend door te trekken naar vandaag, want verder dan respectievelijke een vijftiende en twintigste plaats kwamen ze niet. Natuurlijk is dit maar vrije training, maar het geeft aan dat ze nog veel werk hebben bij Mercedes. Ondertussen heeft men wel gewerkt bij da Costa, die na zelf een offdag te hebben gehad gisteren, nu bovenaan de tabellen staat. Na Evans en Cassidy was het ook Robin Frijns (Envision Virgin) die als vierde afklokte, terwijl René Rast (Audi) de top vijf vervolledigt.

Nu krijgen de heren rust tot 15:30 uur en dan zullen zij de kwalificaties aanvatten.

Foto: Formula E



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op zondag 11 juli 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting New York 2.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons