van der Horst

New York: António Félix da Costa bovenaan tijdens vrije training twee

António Félix da Costa
António Félix da Costa
Het was vroeg deze ochtend voor de piloten van de Formule E, want al om 7 uur moesten zij aan de bak voor de tweede vrije training van de New York E-Prix. António Félix da Costa was het beste wakker zo te zien, want de DS Techeetah-piloot besloot de sessie als snelste, voor Mitch Evans (Jaguar) en Jake Dennis (Avalanche Andretti). Stoffel Vandoorne, die gisteren nog primus was, eindigde op de achtste plaats.
Net zoals gisteren was er nog wel wat zand op de baan, wat ook hier en daar voor wat schuivers zorgde. Ook Nick Cassidy (Envision Racing) bijvoorbeeld, die op het einde van de sessie uit de bocht ging, gelukkig zonder erg. Vooraan zette da Costa wel de beste tijd op de tabellen, zelfs onder de 1 minuut 9. Hiermee werd de recordtijd van vorig jaar al verbeterd. Naast Evans en Dennis vervolledigden Pascal Wehrlein (Porsche) en Robin Frijns (Envision Racing) de top vijf.

Hoewel Vandoorne pas als achtste geklasseerd stond na de sessie, was hij wederom geregeld bovenaan te vinden in de tabellen zoals gisteren. Of hij deze lijn kan doortrekken in de groepskwalificaties en vooral in de duels, zullen we vanaf 14:40 uur te weten komen, gezien de Rumbekenaar in de eerste groep start.

Foto: Kurt Vanhoenacker



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op zaterdag 16 juli 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting New York 1.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons