van der Horst

Newsflash: 24H Zolder: Eerste neutralisatie - PK Wolf spint op oliespoor

Speedlover - Porsche 991
Speedlover - Porsche 991
Na amper 45 minuten wedstrijd is de eerste Full Course Yellow neutralisatie een feit. De Speedlover Porsche 991 Cup GT3 #3 zorgde na een contact met een andere deelnemer meer dan waarschijnlijk voor een oliespoor over een groot deel van de piste. Het eerste slachtoffer was de PK Carsport Wolf GB08 van Bert Longin die in de eerste linkse spinde, even stilviel en vervolgens niet meteen op snelheid leek te komen. Longin kwam de pits echter niet meteen opzoeken en viel terug van de vierde naar de zesde plek.
Speedlover - Porsche 991
Speedlover - Porsche 991
Een oliespoor aan de chicane zorgde ervoor dat verscheidene wagens slipten, de Porsche #33 was het voornaamste slachtoffer en moest na ee excursie in de zandbak de pits opzoeken met schade aan de voorzijde van de wagen. Bij de #3 Porsche is men ondertussen bezig met het vervangen van de uitlaatcollector. Vooraan het veld duelleren Stienes Longin (Bas Koeten Wolf #11) en Luc De Cock (Deldiche Norma #701) voor de leiding, beide wagens worden gescheiden door enkele tienden van een seconde.

Update 17:25: Groene vlag, we racen opnieuw. De PK Wolf #24 kwam inmiddels pitten en verloor een ronde op de leiders.

Foto's: Ronald Janssens & Niels VaeckDit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Belcar Endurance op zaterdag 20 augustus 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • New Race Festival

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons