van der Horst

NGT Racing en Glenn van Parijs behalen eerste algemene zege in Porsche Carrera Cup Benelux 2022

Drie podia en een zege, dat is de oogst van NGT Racing tijdens de derde meeting van de Porsche Carrera Cup Benelux, afgelopen weekend op Circuit Zandvoort. Glenn van Parijs behaalde zijn eerste zege van het seizoen en blijft zo in de running voor de felbegeerde titel. De Hasselaar reed twee ijzersterke wedstrijden, na een wat minder resultaat tijdens de kwalificaties en eindigde derde op zaterdag en won de race op zondag. Maxime Soulet behaalde in de kleuren van August Porsche Addiction een derde plaats op zondag, terwijl Stijn Lowette derde en tweede werd in de AM-categorie en zo ook mee blijft dingen naar de titel bij de racende ondernemers. De Porsche Carrera Cup Benelux neemt nu even een zomerbreak, maar midden juli is NGT Racing alweer terug voor de derde manche van het Belcar Endurance Championship.
Zandvoort is een klassieke afspraak van het hoogstaande merkenkampioenschap van Porsche en ook dit weekend stonden er weer meer dan twintig wagens op de startgrid van de snelste merkencup van de Benelux. Na een iets minder voorspoedig verlopen kwalificatie, stond Glenn van Parijs, de nummer twee in het kampioenschap, voor een stevige opdracht, maar de Traflux-rijder liet zien dat hij uit het juiste racehout gesneden is.
 
Glenn van Parijs: “Ik heb telkens een goede start genomen, waarna ik tegenstrever per tegenstrever kon analyseren en op zaterdag resulteerde dat in een derde plek, achter Harry (King) en Ghislain (Cordeel). Mijn dank trouwens aan Ghislain voor de mooie gevechten, intens, maar fair. Op zondag zat er dan nog meer in en inderdaad, de eerste zege van het seizoen was een feit. Dat geeft een boost aan het hele team en we gaan tijdens de tweede helft van het seizoen absoluut proberen om voor de titel te blijven vechten, al weet ik dat de tegenstand enorm sterk is.
 
Maxime Soulet mocht op zondag als derde het podium op, een opsteker voor de snelle Waalse rijder, zeker nadat hij op zaterdag door een tegenstander brutaal van de baan werd gereden.
 
Titelkandidaat in AM-categorie
 
Voor Stijn Lowette werd Zandvoort een weekend dat misschien niet het makkelijkste was, “want ik zocht echt naar vertrouwen in de wagen, wat maar geleidelijk aan kwam, maar de resultaten, een derde en een tweede plaats in de categorie waren wel goed”, aldus de andere Hasselaar uit het team van NGT Racing. “Ik beleef een mooi seizoen, met een prima omkadering van het team en ik kijk dan ook uit naar het vervolg van dit jaar met NGT Racing en de Porsche 992 GT3 Cup. Verderdoen op deze manier is waar we aan gaan werken!”
 
Voor NGT Racing wordt het een drukke zomer, met op 16 en 17 juli de derde wedstrijd van het Belcar Endurance Championship en drie weken later de vierde afspraak van de Porsche Carrera Cup Benelux. Maar dat is nog niet alles. Op 13 en 14 augustus is er de 24 Uur van Zolder en eind augustus is er al de vijfde en voorlaatste meeting van de Porsche Carrera Cup Benelux, op de F1-omloop van Barcelona.

NGT RacingDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Porsche Carrera Cup Benelux op woensdag 29 juni 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zandvoort ADAC.
  • Powercars

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons