van der Horst

Nico Verdonck als Hyundai-fabrieksrijder op de Nürburgring

Nico Verdonck
Nico Verdonck
Nico Verdonck staat dit weekend aan de start van de tweede manche van het VLN kampioenschap en dat voor de eerste maal als officieel Hyundai-rijder. Verdonck staat gekend als een specialist van de Nordschleife en dat is Hyundai niet ontgaan. Het Koreaanse merk wil dit jaar deelnemen aan de 24 uren van de Nürburgring met de Hyundai Veloster N TCR en heeft nu Nico Verdonck ingelijfd om de wagen op punt te stellen tijdens VLN 2.
Hyundai Veloster N TCR
Hyundai Veloster N TCR
Nico Verdonck neemt dus het stuur van een Hyundai Veloster N TCR die hij zal delen met Moritz Östreich. Nico Verdonck: “Ik ben vereerd dat Hyundai beroep op mij doet voor dit voor hen belangrijk project. Het is een bewijs dat mijn prestaties van de laatste jaren niet onopgemerkt gebleven zijn. We zullen aantreden in een zeer professionele context en dat in de categorie waar de meeste deelnemers starten. Het gaat er dus heftig aan toe en het is belangrijk voor een constructeur om zich in die competitieve klasse te onderscheiden, zeker voor Hyundai dat de Veloster N TCR op de markt brengt naast de i30 N TCR. Het objectief is vooreerst om deel te nemen aan het ontwikkelingsprogramma van de wagen maar ook het demonstreren van het potentieel van de Veloster N TCR.”

Foto's: Nico verdonck pressSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in VLN Langstreckenmeisterschaft Nürburgring op woensdag 10 april 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting VLN 2.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons