van der Horst

Nicolas Vandierendonck in Supercar Challenge en Porsche GT3 Cup Challenge Benelux

SRT - Chevrolet Corvette C6.R GTE
SRT - Chevrolet Corvette C6.R GTE
Nicolas Vandierendonck heeft een druk seizoen in het vooruitzicht. Enerzijds zal de West-Vlaamse zakenman samen met Jeffrey Van Hooydonk een Corvette ZR1 GTE van SRT bemannen in de Supercar Challenge, terwijl hij anderzijds ook paraat tekent aan de zijde van Xavier Maassen in de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux met zijn eigen wagen, gerund door DVB RACING. Komend weekend gaat de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux van start in het kader van de FIA WEC in Spa-Francorchamps.
  • Powercars
Nicolas Vandierendonck - Thems Racing
Nicolas Vandierendonck - Thems Racing
“Ik wilde samen met Jeffrey Van Hooydonk uitkomen in de hoogste Divisie binnen de Supercar Challenge, maar wel om effectief wedstrijden te winnen en mee te dingen voor de titel," aldus de zaakvoerder van Shipex. "Ik heb gezien dat een pure GT3 wagen in de Supercar Challenge niet de snelste wagen is, waardoor we opteren voor een GT2. We hebben getest met de Pratt & Miller Corvette ZR1 GTE van SRT en ik was meteen verkocht. Ik zocht een betrouwbare partij en dat heb ik gevonden in het team van Patrick Selleslagh. Het is een gans andere wagen als degene waarmee ik voorheen onderweg was, maar hij ligt me goed. Ik heb veel getraind afgelopen winter en ik ben sneller geworden, maar ik mis nog wat ervaring. Samen met Jeffrey en de ervaring van SRT moet ik snel op bedrijfstemperatuur komen en die ervaring kunnen koppelen aan mijn snelheid.

Ook Patrick Selleslagh van SRT reageert optimistisch.
Nicolas Vandierendonck - SRT Corvette ZR1 GTE
Nicolas Vandierendonck - SRT Corvette ZR1 GTE
“De eerste kennismaking met Nicolas Vandierendonck is zeer goed verlopen en hij heeft een goede ingesteldheid. Hij is passioneel enorm gedreven en zeer leergierig. Weinig gentlemen drivers zijn zo begaan met het volgen van de data als Nicolas. Ik denk dat we met Nicolas en Jeffrey ver kunnen komen in Supercar Challenge. Het betreft de wagen waarmee we vorig seizoen aan de slag waren in de GT Open en deze wagen heeft in 2011 binnen het fabrieksteam de 24H Le Mans afgewerkt.  We hebben ervaring in de Supercar Challenge via onder meer V8 Racing en we zullen het ook een beetje strategisch moeten aan boord leggen met het oog op het kampioenschap. Wij zijn er in ieder geval klaar voor”, aldus Patrick Selleslagh.

Nicolas Vandierendonck - Porsche 991 Cup
Nicolas Vandierendonck - Porsche 991 Cup
Naast de Supercar Challenge is de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux het tweede kampioenschap dat de Thems Racing-rijder zal afwerken. Daarvoor heeft hij zich een nagelnieuwe 991 Cup aangeschaft die zal worden gerund door DVB RACING, het team uit Willebroek dat een pak ervaring heeft in de Cup met onder meer de titel in 2013 en vice titel in 2014. Met regerend kampioen Xavier Maassen ernaast wordt dit bovendien opnieuw een sterke tandem. Nicolas zal de AM-races voor zijn rekening nemen en Maassen komt uit in de Pro categorie.


Nicolas Vandierendonck - Porsche 991 Cup
Nicolas Vandierendonck - Porsche 991 Cup
“Ook hier zit alles op schema en kom ik goed voorbereid aan de start”, gaat Nicolas verder. ”DVB RACING heeft bemiddeld inzake de samenwerking met Xavier Maassen en de eerste gezamenlijke training was veelbelovend. Ik kan veel opsteken van Xavier en samen zoeken we naar een ideale set-up. Ik was ook aanwezig tijdens de 12H Abu Dhabi om de 991 Cup beter te leren kennen. De nieuwe Porsche 991 Cup is vrij complex. Een vrij makkelijke wagen, maar met enorm veel afstelmogelijkheden. We hebben reeds goed getraind, maar er is nog wat werk aan de winkel, en dan vooral richting het onderstuurd karakter. Ik denk dat we tijdens de wedstrijd de rembalans zullen moeten bijregelen in functie van de degradatie van de banden. Uiteraard start ik hier met de ambitie om zo hoog mogelijk te eindigen en wedstrijden te winnen binnen de AM. Algemeen zal het niet lukken gezien er teveel PRO-rijders de beide wedstrijden rijden binnen eenzelfde weekend. Ik wil gewoon de beste zijn bij de amateurs en misschien wel eens een hartig woordje praten op de piste met PRO rijders", besluit een zeer gedreven Nicolas Vandierendonck.

Foto's: Ronald Janssens & Martijn WoutersSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in Supercar Challenge op dinsdag 28 april 2015.
  • LTF

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons