Total 24 Hours of Spavan der Horst

Niels Langeveld flankeert Frédéric Vervisch bij Comtoyou Racing

Niels Langeveld - Comtoyou Racing
Niels Langeveld - Comtoyou Racing
Audi Sport maakte zopas de vier rijders bekend die de kleuren van het merk zullen verdedigen in het tweede WTCR-seizoen. Dat Jean-Karl Vernay en Gordon Shedden andermaal een onderkomen vonden bij het Belgische Leopard Racing Team Audi Sport ofte WRT en Frédéric Vervisch zijn contract als officieel Audi-rijder bij Comtoyou Racing verlengd zag, meldde Autosport.be reeds eerder. Dat Niels Langeveld het kwartet zou vervolledigen komt ietwat als een verrassing, de Nederlander zal één van beide Comtoyou Racing Audi RS 3 LMS bemannen en vult hiermee het na het vertrek van Denis Dupont naar TCR Europe vrijgekomen Audi-zitje in.
  • Curbstone
Niels Langeveld
Niels Langeveld
"We besloten een succesrijke rijder uit ons customer racing-programma op te nemen in het Audi Sport WTCR-kwartet. Niels Langeveld presteerde de voorbije twee seizoenen sterk in het ADAC TCR Germany-kampioenschap en heeft daarbij indruk op ons gemaakt", aldus Audi Sport customer racing-baas Chris Reinke.
 
Noorderbuur Langeveld (30) sloot het 2017-seizoen af met een vijfde plaats en deed met het Racing One team nog beter in 2018. Nadat hij mede dankzij twee overwinningen tussendoor het klassement had aangevoerd, sloot hij het seizoen af als derde en best geplaatste Audi RS 3 LMS-rijder in het 28 wagens tellende veld. Eerder, in 2016, werd hij kampioen in de SEAT Leon Eurocup.
 
Frédéric Vervisch - Comtoyou Racing
Frédéric Vervisch - Comtoyou Racing
Niels Langeveld wordt zodoende teamgenoot van Frédéric Vervisch bij het Belgische Comtoyou van Jean-Michel Baert. Rijzende ster Vervisch schopte het vorig seizoen zeven keer tot op het podium en liet in Macau een lang verwachte eerste zege optekenen.
 


Gordon Shedden met WRT-baas Vincent Vosse
Gordon Shedden met WRT-baas Vincent Vosse
Het Leopard Racing Team Audi Sport-duo - sponsor Lukoil keert terug naar diens eerste liefde - blijft met Gordon Shedden en Jean-Karl Vernay ongewijzigd.  Shedden (39) debuteerde vorig jaar als Audi Sport-piloot in WTCR en liet één pole, één zege en een derde stek als beste resultaat optekenen. Jean-Karl Vernay
Jean-Karl Vernay
Naast zich vindt de Schot andermaal Jean-Karl Vernay als teamgenoot in de WRT-box terug. De 31-jarige Fransman lukte twee poles en vier overwinningen waardoor hij met een vijfde plaats in de eindstand de best scorende Audi-piloot bleek. In TCR Europe greep hij afgelopen jaar net naast de titel, maar werd wel kampioen in de TCR Benelux Trophy waarin hij onze landgenoot Maxime Potty vooraf ging.

Foto: Audi Sport & Hans van OnsemSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Cup op donderdag 7 februari 2019.
  • Oeste Kart

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons