van der Horst

Bert Longin verkreeg niet het verhoopte seizoenseinde in Barcelona

Bert Longin - Chevrolet Corvette V8 Racing
Bert Longin - Chevrolet Corvette V8 Racing
Bert Longin kreeg in het International GT Open-kampioenschap niet het seizoenseinde waarop hij had gehoopt. In beide, ietwat chaotische, wedstrijden moest de strijd voortijdig worden gestaakt. Toch liet Longin in de korte periode waarin hij voluit kon racen zien dat er een eervol resultaat had ingezeten.
De eerste tegenvaller kwam er in de eerste race. Diederik Sijthoff, de teammaat van Longin op de Chevrolet Corvette van V8 Racing, nam een meer dan verdienstelijke start, rukte op naar de tweede plaats, maar net voor hij het stuur wou doorgeven aan Longin kwam het tot een contact met de Russische Ferrari. Het wiel van de Corvette begaf onder de klap en dat was dat. Longin had geen meter kunnen rijden.

Na tegenvallende kwalificaties mocht de Leuvenaar de start van race twee nemen. Een bewogen start, want al snel kwam het tot enkele aanrijdingen. Na een tussenkomst van de safety car werd de bende losgelaten, om al snel opnieuw in chaos te belanden.

Bert Longin
Bert Longin
“Casino, ten voeten uit”, glimlachte Longin. “Opnieuw kwam de safety car een paar ronden voorrijden, waardoor ik tot aan de verplichte rijderswissel uiteindelijk amper zeven of acht ronden echt kon racen. Maar ik wist in die korte periode wel twaalf of dertien andere wagens te passeren.”Die bliksemstart had uiteindelijk een resultaat in de top-6 kunnen opleveren, maar Sijthoff ging een paar ronden na de wissel van de baan. “Diederik moest onderweg op het setje banden waarmee ik me had moeten kwalificeren”, legt Longin uit. “Ik had toen al gemeld dat er iets aan die rubbers scheelde, want ze bleken veel minder performant dan normaal. Helaas moest Diederik tot dezelfde vaststelling komen.”

Geen vreugdevol seizoenseinde dus, maar Longin blikt toch tevreden terug op de jaargang 2013. “Een nationale titel, heel wat podiumplaatsen, dat doet deugd”, legt Longin. “En in de International GT Open hebben we een paar leuke races kunnen afwerken, stonden we ook een paar keer op het podium. In een hoogstaand internationaal kampioenschap als dit wil dat toch iets zeggen.”

 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in International GT Open op maandag 11 november 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Barcelona.
  • Powercars

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons