van der Horst

Nieuw kampioenschap voor TCR-wagens in Groot-Brittannië

Start race 1 Oschersleben
Start race 1 Oschersleben
MSA, de Britse tegenhanger van RACB, gaf afgelopen week groen licht voor de oprichting van TCR UK. In navolging van onder meer TCR Benelux, TCR Germany en TCR Italy zal er dus ook een kampioenschap voor TCR-machinerie worden opgezet aan de overkant van Het Kanaal. BRSCC zal de promotie op zich nemen van het kampioenschap dat volgend jaar moet beginnen en naar alle waarschijnlijkheid 6 of 7 meetings van telkens 2 races zal tellen.
  • STX Motorhomes
Marcello Lotti - CEO TCR
Marcello Lotti - CEO TCR
"Het Verenigd Koninkrijk blijft een referentie op vlak van motorsport, gezien de concentratie van bedrijven, teams en professionals. We zijn er rotsvast van overtuigd dat het nieuwe kampioenschap een succes zal zijn, dankzij de lange Britse autosporttraditie, vooral met enthousiasme voor toerismeracerij", vertelde TCR International Series-baas Marcello Lotti. Wat de verhouding zal zijn ten opzichte van het British Touring Car Championship, zal de toekomst moeten uitwijzen; hopelijk vermijdt men kalender-clashes met laatstgenoemd kampioenschap.

Start sprint race 1 Zolder
Start sprint race 1 Zolder
Hoeveel wagens er aan de start zouden kunnen verschijnen van het nieuwe kampioenschap in het Verenigd Koninkrijk, is evenmin geweten. De aantallen in de verschillende reeds bestaande kampioenschappen in Europa liggen echter ver uit elkaar. Zo boomt het concept in Duitsland, maar lijkt TCR in de Benelux (toch zeker in de nabije toekomst) niet structureel de kaap van 15 wagens te kunnen ronden. Wel lijkt de interesse in TCR stevig te groeien en dat kan enkel goed nieuws zijn voor de beschikbaarheid van wagens en de aankoopprijzen ervan.

Foto's: Marnik Mouchaers, Hans Van Onsem en TCR International Series



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in TCR International Series op woensdag 12 juli 2017.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons