van der Horst

Nieuw sportief reglement voor 2018

Start 2017 ELMS 4 Hours of Spa
Start 2017 ELMS 4 Hours of Spa
De ACO, de organisator van de European Le Mans Series, heeft het sportieve reglement bekend gemaakt voor het seizoen 2018. Het betreft reglementswijzigingen inzake klassementen, banden, pitstops en de tijd die elke piloot gedurende de vier uurs-wedstrijden dient te rijden. Het kampioenschap gaat van start op 15 april met de 4 uren van Le Castellet. Hierna trekt het kampioenschap naar Monza (13 mei), Spielberg (22 juli) en Silverstone (18 augustus). Op 23 september bezoekt de ELMS ons eigenste Spa-Francorchamps om vervolgens andermaal zijn finale in Portugal te kennen. Op 28 oktober bezoekt het kampioenschap Portimão. De concrete veranderingen op een rijtje:
  • LTF
- In de P2-klasse komt er een Am-klassement voor rijdersduo's die beide 'brons' of eentje 'brons' en eentje 'zilver' zijn.
- In de P3-klasse krijgt elke wagen het recht om een 'joker', een extra setje banden in te zetten. Dit wordt een eenmalige mogelijkheid gedurende het hele seizoen. 
- Op woensdag voorafgaand aan de manches vinden vrije trainingen plaats. Le Castellet vormt hierop een uitzondering aangezien deze manche wordt voorafgegaan door de officiële tests. 
- Tijdens de pitstops zullen er nog maar maximaal twee slagmoersleutels worden toegelaten. De bandenwissels zijn nu wel toegelaten tijdens het andere werk. 
- De minimumtijden tenslotte zijn ook aangepast. In P2 moet een bronzen of zilveren rijder 2u15 achter het stuur gezeten hebben voor teams met twee rijders in één wagen. Voor wagens met drie piloten wordt de minimum tijd 1u10 terwijl de minimale tijd voor gouden of platina rijders 40 minuten wordt. In P3 dienen bronzen rijders minstens 50 minuten te racen. In GTE tenslotte dient een bronzen rijder in een team met drie rijders minstens 1u30 te rijden.

Foto: Georges De Coster



Dit artikel werd gepubliceerd door Jonathan Haesaerts in European Le Mans Series op zaterdag 2 december 2017.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons