van der Horst

Nieuwe GT3's en Evo's nog niet toegelaten in Bathurst en Kyalami

Ferrari 296 GT3
Ferrari 296 GT3
In tegenstelling tot bij de Rolex 24 at Daytona eind januari, zullen we de nieuwe Porsche en Ferrari en de nieuwe Evo van Lamborghini nog niet te zien krijgen tijdens de eerste twee Intercontinental GT Challenge manches van 2023, in Bathurst en Kyalami. Dat bevestigde SRO afgelopen weekend in Indianapolis. Dit omdat de nieuwe Balance of Performance testen van SRO pas na deze wedstrijden worden afgerond.
Porsche 911 GT3-R type 992
Porsche 911 GT3-R type 992
In tegenstelling tot IMSA, dat zijn eigen BoP opstelde en dus niet de FIA-normen volgt, doet SRO dit elk jaar wel en dat tijdens de testdagen in Paul Ricard. Maar gezien deze begin maart gepland zijn en de wedstrijden in Bathurst en Kyalami respectievelijk begin en eind februari plaatsvinden, geldt tijdens die wedstrijden nog de BoP-tabel van 2022. Hiermee krijgen we dus het afscheid van de Ferrari 488 GT3 en de Porsche 911 GT3-R in Zuid-Afrika op 25 februari.

Lamborghini Huracán GT3 EVO2
Lamborghini Huracán GT3 EVO2
In IMSA daarentegen mag men wel de drie nieuwelingen ontvangen tijdens de Rolex 24. Terwijl Ferrari en Porsche al bevestigden dat hun nieuwe bolides er zeker aanwezig zullen zijn, bevestigde Lamborghini dat er minstens vijf nieuwe Evo2's aan de start zullen verschijnen in Florida, met het oog op de verkoop van 40 wagens wereldwijd in 2023. Giorgio Sanna, hoofd van de motorsportdivisie bij Lamborghini verwacht wel dat men in Dubai en de Asian Le Mans Series nog zal starten met de huidige Evo.

Ondertussen hoopt SRO wel terug naar de cijfers betreffende het aantal deelnemers van voor de pandemie te kunnen terugkeren en hoopt men ook terug te keren richting Suzuka, dat liet men weten aan Sportscar365. Al zal het begin van 2023 ook voor de nodige uitdagingen zorgen, aangezien er tussen Kyalami en de seizoensopener in Monza maar drie weken zitten om wagens over te brengen en er dus keuzes zullen gemaakt moeten worden bij verschillende teams.

Foto's: Vincent Wouters - Porsche AG - Lamborghini Automotive



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Intercontinental GT Challenge op maandag 10 oktober 2022.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons