van der Horst

TCR Benelux maakt een doorstart via TCR Europe

2017 TCR Benelux Zolder Superprix
2017 TCR Benelux Zolder Superprix
Het lijkt er op dat TCR Benelux ook na de boedelscheiding met Kronos Events zal verder leven. Reeds maanden is er onduidelijkheid over de toekomst van het Benelux-kampioenschap nadat Kronos Events besloot de stekker te trekken uit de promotie van de raceklasse met TCR-bolides. Autosport.be onthulde reeds eerder dat er een plan op tafel lag waarbij RACB het laken naar zich toe trok om het voorbestaan van het sprintkampioenschap te verzekeren. Dat lijkt nu ook het geval te zijn, met een (voorlopig?) de facto samengaan van TCR Benelux en TCR Europe.
  • Skylimit Events
Bas Koeten Racing - Audi RS 3 LMS TCR
Bas Koeten Racing - Audi RS 3 LMS TCR
De deelnemers van de TCR Benelux zullen namelijk enkel in actie komen in meetings waar ook TCR Europe aanwezig is. De kalender zal bestaan uit vijf meetings, waarbij het seizoen moet afgetrapt worden op het Nederlandse duinencircuit in Zandvoort, vervolgens naar Spa trekt om via Hongarije terug bij Nederland te belanden op het TT Circuit. Voor de finale imiteert het kampioenschap de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux dit jaar door de tenten op te slaan op de Spaanse F1-omloop nabij Barcelona.

RACB National Team - Seat Leon TCR
RACB National Team - Seat Leon TCR
Als beide series inderdaad de kalender (voor een stuk) delen, dan betekent dat vanzelfsprekend dat Benelux-rijders met relatief weinig extra moeite kunnen meedingen naar de TCR Europe-titel. Opvallend: het Benelux-kampioenschap zou in dit concept weinig verrassend geen enkele race afwerken in Luxemburg, maar wel tweemaal buiten de Benelux-grenzen treden. De Benelux-manches zullen het format van de TCR Europe-meeting aannemen, waarbij ze dus twee heats van 25 minuten afwerken met slechts één rijder per wagen. Een serieuze trendbreuk dus met het verleden.

Kalender TCR Benelux 2018

20-21 mei                 Circuit Zandvoort
9-10 juni                   Circuit de Spa-Francorchamps
7-8 juli                      Hungaroring
18-19 augustus         TT Circuit Assen
20-21 oktober            Circuit Barcelona-Catalunya

Foto's: Niels Vaeck, Ronald Janssens & RACB



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in TCR Benelux op woensdag 20 december 2017.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons