van der Horst

Nieuwe Maserati MC3 GT3 klaar voor debuut - Bentley overweegt GT3

Maserati GranTurismo MC
Maserati GranTurismo MC
Dat GT3 een succesverhaal is moeten we u niet meer vertellen, elk jaar verschijnen er wel een aantal nieuwe bolides in deze klasse en dat is dit jaar niet anders. Het Zwitserse Swiss Team dat haar sporen reeds verdiende in de Superstars Series met Maserati, gaat nu een stapje verder en ontwikkelde deze winter een GT3-versie van de GranTurismo MC Trofeo. De wagen zal door het leven gaan als 'MC3' en zijn haar debuut maken tijdens de tweede manche van het Spaanse GT-kampioenschap te Jarama waar deze zal bestuurd worden door Alessandro Pier Guidi en Gabriele Gardel. Ook Bentley zou overwegen om een GT3 te ontwikkelen.
  • St. Paul
Swiss Team ontwikkelde samen met ingenieur Giuseppe Angiulli de MC3 GT3 en het team is daarmee niet aan haar proefstuk toe daar men vorig jaar nog de titel binnenhaalde in de Italiaanse Superstars Series met de zelf ontwikkelde Maserati Quattroporte Evo. Na het debuut in het Spaanse GT-kampioenschap zal de wagen haar opwachting maken in het GT Open kampioenschap dat in het weekend van 23 en 24 juni ook het circuit van Francorchamps aandoet. Het project zou ook op veel belangstelling kunnen rekenen van Maserati zelf.
 
Ook het oer Britse Bentley zou een GT3 aan het overwegen zijn. De constructeur gaf een tijdje geleden al aan te willen terugkeren naar de autosport en GT3 zou wel eens het ideale platform kunnen zijn daarvoor. Het Britse Autosport meldde gisteren dat Bentley de knoop nog niet heeft doorgehakt maar dat er wel beweging zit in de zaak. Aanvankelijk werd er gedacht aan een terugkeer naar Le Mans met een prototype, maar de nieuwe reglementen voor 2014 zouden de constructeur afschrikken. Voorlopig lijkt een GT dan ook de beste optie en het feit dat Bentley niet over een model beschikt dat geschikt is voor de GTE-klasse, maakt dat GT3 waarschijnlijk bovenaan het lijstje staat. De GT3 klasse kent een nogal liberaal reglement en het zou in principe mogelijk zijn om de Continental GT in te zetten.

Foto: MaseratiDit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in FIA GT3 op vrijdag 27 april 2012.
  • Powercars

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons