van der Horst

Nieuwe Porsche 911 GT3 Cup voor 2013 voorgesteld (+ Foto's)

Porsche 911 GT3 Cup
Porsche 911 GT3 Cup
In het kader van Porsches 'Night of Champions' werd er in Weissach niet alleen gesproken over de nieuwe Porsche LMP1, tevens werd het doek gelicht van de nieuwe 911 GT3 Cup. De bolide is daarmee de eerste wagen van de Duitse constructeur die gebaseerd is op de zevende en meest recente generatie van de Porsche 911 (991). De lancering van de 460 PK sterke bolide gebeurt echter niet op grote schaal en in 2013 zal men de wagen enkel aan het werk kunnen zien in de Porsche Mobil 1 Supercup in het voorprogramma van de Europese F1 wedstrijden.
Porsche 911 GT3 Cup
Porsche 911 GT3 Cup
Noemenswaardige nieuwigheden, buiten de nieuwe carrosserie, zijn de bredere voor- en achterbanden. Porsche heeft naar eigen zeggen de breedte van de voorbanden vergroot met maar liefst twee centimeter tot 27 centimeter, terwijl het rubber onder de motor 10 millimeter verbreed is tot 31 centimeter. Verder zijn de voornaamste vernieuwingen schakelpaddles aan het stuur en een nieuw remsysteem dat ontwikkeld werd met het oog op duurzaamheid en uithouding. Daarnaast lag de focus ook op de veiligheid van de piloot met een verbeterde rolkooi en kuipstoel en een speciaal luik op het dak om in noodgevallen de piloot eenvoudiger uit de wagen te kunnen halen.

Porsche 911 GT3 Cup
Porsche 911 GT3 Cup
“Met de nieuwe 911 GT3 Cup is het veel gemakkelijker om te rijden op de limiet,” verklaarde Porsche fabriekspiloot Timo Bernhard die meehielp de wagen te ontwikkelen. “De balans van de wagen is uitstekend en de geometrie van de assen is enorm goed voor het rijgedrag.” De verkoopprijs van de nagelnieuwe racebolide, welke enkel in maagdelijk wit verkrijgbaar is, begint bij een slordige 181000 euro, exclusief BTW.


Foto's: Porsche AGSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Circuit Internationaal op zondag 9 december 2012.
  • St. Paul

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons