van der Horst

Nieuws uit de GT-wereld

24 Hours of Spa 2021 - Start
24 Hours of Spa 2021 - Start
Gezien de Kyalami 9 Hours uitgesteld werden naar begin februari, zit het jaar - op één race na - er zo goed als op voor de GT's. Al moeten we niet te lang wachten vooraleer deze wagens terug op de baan verschijnen, gezien de Gulf 12 Hours al in de eerste week van januari plaats vindt, terwijl de Hankook 24H Dubai direct daarna aan de beurt is. Ondertussen maken ook andere kampioenschappen zich klaar voor het nieuwe seizoen. Een overzicht.
*** McLaren heeft Marvin Kirchhofer aangetrokken als fabriekspiloot. De Duitser kwam op de GT-scène in 2017, toen nog met Black Falcon en Mercedes, alvorens hij naar Aston Martin trok met R-Motorsport. Tussendoor nam hij ook de tijd om aan de ADAC GT Masters deel te nemen met de Corvette C7 GT3.R van Callaway Competition. Welk programma Kirchhofer gaat rijden is nog niet bekend. De Duitser vervangt bij McLaren Ben Barnicoat.

Ricardo Feller en Christopher Mies
Ricardo Feller en Christopher Mies
*** Dit weekend staat de allerlaatste internationale GT-race op het programma. In het voorprogramma van de Repco Supercars Championship voor de race van het jaar in Australië, de Bathurst 1000, mag ook de Fanatec GT World Challenge Australia zijn seizoen afsluiten. Daar krijgen ze voor het eerst sinds de pandemie een piloot uit Europa op bezoek. Christopher Mies gaat samen met Yasser Shahin een Audi de berg op rijden. Overigens zal de Duitser ook deelnemen in de TCR Australia-manche. Overigens is hij niet de enige Europeaan dit weekend in Bathurst, Roberto Merhi zal namelijk ook aanwezig zijn voor de Shannons S5000 Tasman Series.

*** SPS Automotive Performance zakt af naar de Gulf 12 Hours met twee Mercedes-AMG GT3's. Eén daarvan zal onder de banner van SunEnergy1 Racing rijden, het team rond Kenny Habul. De Australiër zal de wagen delen met Mikael Grenier en Maro Engel, terwijl de tweede wagen door Valentin Pierburg, Benno Örting en Christoph Lenz bestuurd wordt.

Duel Racing by TF Sport - Aston Martin Vantage GT3
Duel Racing by TF Sport - Aston Martin Vantage GT3
*** Een week later zal er in Dubai een Aston Martin Vantage GT3 aan de start verschijnen. Duel Racing en TF Sport slaan daarvoor de handen in elkaar. Het eerste team is al een vaste klant in de 24H Series en gaat nu hogerop. Daarvoor krijgen de gebroeders Ramzi, Nabil en Sami Moutran steun van fabriekspiloot Charlie Eastwood en British GT- en International GT Open-piloot Sam de Haan. Wel zal de wagen opvallen met de speciale livery, die langs beide kanten verschillend is en dag en nacht moet voorstellen.

*** Terwijl GRT Grasser Racing Team enkele weken terug bevestigde dat het met vier wagens aan de start verschijnt in de DTM, betekent dit trouwens dat hun overige programma's - zowel in de ADAC GT Masters als in IMSA - per direct stopgezet worden. Ondertussen bevestigde Lamborghini dat het fabriekspiloten zal leveren voor hun campagne in de DTM.

JP Motorsport - McLaren 720S GT3
JP Motorsport - McLaren 720S GT3
*** JP Motorsport zal volgend seizoen twee McLaren 720S GT3's inzetten voor een volledig seizoen in de Fanatec GT World Challenge Europe. Het Poolse team maakte op korte tijd een opmars, gezien het pas in 2020 opgericht werd. Na een een jaar met Mercedes, schakelde teambaas Patryk Krupinski over naar het Britse merk. Eén van de wagens zal naar alle waarschijnlijkheid in de Pro-klasse rijden en ook ex-Formule 1 piloot Christian Klien is ook al bekend gemaakt als piloot.

*** British GT is ook een nieuwe deelnemer rijker. R-Racing maakt namelijk de overstap naar de GT4-klasse vanuit het Britse Ginetta G40 kampioenschap. Zij zullen een Aston Martin GT4 inzetten en de zestienjarige Josh Miller werd als eerste piloot bekend gemaakt.

Foto's: Racing International Photography - ADAC GT Masters - TF Sport - Thomas SmetsDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Deutsche Tourenwagen Masters op dinsdag 30 november 2021.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons