van der Horst

Nieuwssprokkels in aanloop naar de GP van Oostenrijk

Frédéric Vasseur - Renault Sport F1 Team
Frédéric Vasseur - Renault Sport F1 Team
Sauber staat op punt om Frédéric Vasseur als nieuwe teambaas aan te stellen. Net voor de GP van Azerbeidzjan verliet Monisha Kaltenborn de renstal en in de wandelgangen werd de naam van Vasseur al meerdere malen genoemd als mogelijke opvolger. Eind vorig jaar verliet Vasseur Renault en dit seizoen runt hij zijn raceteam in de F2. Bij Sauber geven ze toe dat ze rond de tafel hebben gezeten met de Fransman. “We zijn in gesprek met Vasseur, maar er is nog niets concreets”, vertelde Sauber-voorzitter Pascal Picci aan de krant Blick. “Er zijn nog andere kandidaten.” Volgens Luis Vasconcelos – een gerespecteerde F1-journalist – zou een overeenkomst tussen Sauber en Vasseur getekend zijn, dat zei hij aan de Finse krant Turun Sanomat. Men verwacht een officiële aankondiging dit weekend in Spielberg.

Blancpain GT Series Test Days Paul Ricard 2017
Blancpain GT Series Test Days Paul Ricard 2017
Paul Ricard heeft zich kandidaat gesteld om volgend jaar de officiële F1-wintertest te mogen organiseren. “De onderhandelingen zijn nog aan de gang”, aldus Stephane Clair – directeur van het circuit – aan de Franse krant L'Equipe. “Onze aanvraag lijkt logisch en we bereiden er ons op voor. De teams kennen onze kwaliteitsservice, en met onze telemetrie uitrusting die wij hebben moeten de teams minder meenemen naar de test. En de teams kennen het nieuwe circuit niet én dat kan ook weleens verleidelijk voor hen zijn. De enige vraag die ons rest is of we de tests moeten delen met een ander circuit.” Verder liet Clair weten dat de lay-out van het circuit aangepast zal worden voor de GP van Frankrijk, dat volgend jaar aldaar zal plaatsvinden. Ook zal er in december en januari een nieuwe asfaltlaag aangelegd worden.

Honda F1 krachtbron 2015
Honda F1 krachtbron 2015
Volgens Motorsport.com hebben Cosworth, Astin Martin, Zytek en Magneti Marelli eerder deze week voor het eerst een vergadering van de F1 Power Unit Working Group bijgewoond. De FIA en de F1 werken al geruime tijd nauw samen om de huidige formule van de krachtbronnen aan te passen met oog op een nieuwe spec vanaf 2021. Het zou een positief overleg zijn geweest, waarbij de FIA al de feedback en ideeën besprak over de toekomst van de sport: al de aanwezigen lieten verstaan dat de F1 de koningsklasse van de autosport moet blijven. Hierdoor mag de huidige motortechnologie niet teruggedraaid worden. Of de nieuwe aanwezigen in de toekomst zelf een krachtbron zullen ontwikkelen voor de F1 is niet duidelijk. Men hoopt in september een nieuw overleg te plannen, kort voor de vergadering van de World Motor Sport Council op 21 september.

Finishvlag
Finishvlag
Aanstaande zondag in het Oostenrijke Spielberg mag een fan voor het eerst in de geschiedenis van de sport een F1-wedstrijd afvlaggen. In het verleden mocht weleens een bekende figuur de race met de zwart/wit-geblokte vlag zwaaien, zoals Pélé tijdens de GP van Brazilië in 2002. Maar toen vergat de legendarische voetbalspeler de winnaar van de race - Michael Schumacher - af te vlaggen. De Red Bull Ring staat reeds jaren gekend als een fan-vriendelijke evenement door verscheidene randactiviteiten te organiseren. Om de ervaring voor de fans nog dat tikkeltje te verbeteren zal een loterij drie gelukkige fans loten die een rit krijgen in de F1 safety car met Bernd Maylander aan het stuur. De grootste prijs dat zal worden verloot is het afvlaggen van de wedstrijd op zondag.

Foto's:  Racing Internatonal Photography, Vincent Wouters, Marnik Mouchaers & Honda F1




  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons