van der Horst

Nieuwssprokkels in de aanloop naar de Grote Prijs van Brazilië

Nico Rosberg - Mercedes F1 Team
Nico Rosberg - Mercedes F1 Team
Dit weekend heeft de Grote Prijs van Brazilië plaats, de voorlaatste wedstrijd van het seizoen. Met een voorsprong van negentien punten op Lewis Hamilton maakt Nico Rosberg wiskundig een kans om op zondag voor het eerst tot wereldkampioen gekroond te worden. Indien de Duitser wint volgt hij hoe dan ook zijn vader op, Keke Rosberg, wereldkampioen in 1982; ongeacht de prestatie van Hamilton. Bij een tweede plek van Rosberg mag Hamilton niet op het podium staan als deze eerste de titel wil grijpen. Voorts zijn de posities drie tot en met zes ook voldoende, afhankelijk natuurlijk van het resultaat van zijn teamgenoot. Aangezien men in een Mercedes doorgaans als eerste of tweede over de streep komt wordt verwacht dat beide rijders voluit voor de zege zullen gaan en dat Rosberg zijn veilige rijstijl van de laatste twee races opgeeft.
Bernie Ecclestone
Bernie Ecclestone
Bernie Ecclestone maakte recent, maar niet voor het eerst, een opmerkelijke uitspraak. Zo wou hij muren aan de kant van de baan om te vermijden dat rijders te breed over het circuit zouden scheuren, buiten de limieten van het parcours. Na de verschillende incidenten in de eerste bocht te Mexico blijft de Brit achter zijn idee staan. Dergelijke muren zouden de ideale lijn met zo'n 40 centimeters terugbrengen naar de binnenkant wat rijders zou dwingen om rustiger te rijden. Kritiek vanwege de veiligheid doet de F1-keizer af als nonsens want de circuits te Monaco, Singapore en Baku zijn de veiligste ter wereld. Op de kritiek dat het de races alleen maar saaier zou maken reageerde de 86-jarige niet.

Esteban Gutierrez - Haas F1 Team
Esteban Gutierrez - Haas F1 Team
Haas F1 Team heeft zijn rijders voor volgend seizoen nog steeds niet bekend gemaakt. Het zitje van Romain Grosjean lijkt zeker, maar wie zijn teamgenoot wordt is nog een groot vraagteken. De Amerikanen zouden niet zo gelukkig zijn met de prestaties van Esteban Gutierrez en zouden al reeds aan de mouw van Kevin Magnussen hebben getrokken. De Deen zou echter liever bij Renault blijven, maar diens zitje aldaar is ook nog niet zwart op wit. Magnussen heeft er een beter seizoen op zitten dan de Mexicaan, maar Haas wil natuurlijk niet zijn samenwerking met Ferrari kwijt raken en Gutierrez wil nu toevallig een reserverijder zijn van de Italianen..

Fernando Alonso
Fernando Alonso
Fernando Alonso is de afgelopen dagen al tweemaal opgevallen met cynische kritiek aan het huis van Ferrari. Nadat Sebastian Vettel Alonso nog een idioot noemde in de vrije trainingen in Mexico nadat de tweevoudig wereldkampioen de viervoudig wereldkampioen had gehinderd, reageerde de Spanjaard als volgt: "Ik vergeef het hem. Ik begrijp zijn frustratie, hij rijdt voor Ferrari." Afgelopen week kwam de tweevoudige wereldkampioen opnieuw terug op zijn besluit om zijn voormalige werkgever te verlaten. "Ik wens Ferrari het beste, maar de feiten zijn er. Ze kunnen zelfs niet dromen van een overwinning. Ik wist dat ze niet konden winnen in 2015 en zelfs niet in 2016. Daarom koos ik voor de uitdaging van McLaren-Honda."

Jenson Button
Jenson Button
Groot nieuws enkele weken terug in de Belgische autosport: Stoffel Vandoorne vervangt volgend seizoen Jenson Button bij McLaren-Honda. Iedereen verwachte dat de wereldkampioen van 2009 op het vrije zitje bij Williams zou springen, nadat Felipe Massa zijn afscheid aankondigde, maar de Brit verbaasde vervolgens vriend en vijand door bij McLaren te blijven als reserverijder... Afgelopen week kwam sportdirecteur Eric Boullier met wat verdere uitleg over de functie die Button zou innemen in 2017. "Er zijn verschillende manieren voor hem om zijn ervaring  te gebruiken. Het is goed als men in de wagen zit maar erbuiten kan een ervaren rijder veel nuttige raad geven. Jenson zal volgend seizoen deel uitmaken van het team dat werkt op de simulator en zal ook bij verschillende grote prijzen aanwezig zijn waar zijn begrip van wedstrijdtactieken ons nuttig zal blijken."


Foto's: Racing International Photography & Georges De Coster



  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons