van der Horst

Nieuwssprokkels in de aanloop naar de Grote Prijs van Singapore

Keving Magnussen - Sam Michael (Sportief Directeur McLaren) - Stoffel Vandoorne
Keving Magnussen - Sam Michael (Sportief Directeur McLaren) - Stoffel Vandoorne
Belangrijk nieuws voor Stoffel Vandoorne: McLaren-Honda bevestigt dat het Kevin Magnussen laat gaan als de Deen geïnteresseerd zou zijn in een andere aanbieding. Met de komst van Fernando Alonso is de talentvolle Magnussen dit jaar gedegradeerd tot derde rijder en nadat McLaren te kennen gaf graag met Jenson Button te willen verder gaan zien de kansen er voor de zoon van Jan Magnussen niet goed uit. De rijder zelf en hij wordt daarin gesteund door McLaren zou graag terug racen. Met wellicht geen plekje in de F1 zou een IndyCar-zitje met een Honda-team een optie zijn. Vandoorne zou mogelijk een plekje krijgen bij Manor, dat connecties heeft met McLaren. Mocht echter, zoals andere geruchten voorhouden, Button de situatie bij het team beu zijn en vertrekken, dan zou de Belg, volgens McLaren, zijn zitje innemen en Magnussen naar Manor verkassen. Een jammerlijke situatie voor de Deen die bovendien deze week zijn hand brak tijdens het fietsen..
Jenson Button - McLaren Honda
Jenson Button - McLaren Honda
Ondanks hun tot nu toe dramatisch verlopen terugkeer naar de Formule 1, blijft Honda niet bij de pakken zitten. Volgens Autosprint zou de Japanse constructeur van plan zijn om zijn motor voor een test in een Super Formula-wagen te installeren. De Super Formula is de Japanse variant van de GP2. Naast het verder zetten van de ontwikkeling zou Honda willen aantonen dat hun motor helemaal niet slecht is, een F1-motor vraagt gewoon tijd om op punt te komen. Een laatste reden zou zijn om aan te tonen dat ook het McLaren-chassis niet zonder onvolmaaktheden is. Zowel de teams van Mugen als Nakajima hebben reeds interesse getoond. Opvallend: ook in Super Formula moet Honda momenteel zijn meerdere erkennen in Toyota..

Romain Grosjean - Lotus F1 Team
Romain Grosjean - Lotus F1 Team
Vrijdag wordt er een nieuw hoofdstuk geschreven in de juridische problemen van Lotus. Terwijl Pastor Maldonado en Romain Grosjean hun eerste trainingsronden zullen rijden in Singapore zullen teamleden voor het Hoger Hof in Londen moeten verschijnen. De Britse fiscus laat het team niet met rust, nu er weer een tijdje geen nieuws is in verband met een overname door Renault. Volgens Federico Gastaldi zit er deze week zeer goed nieuws aan te komen. Wat dit nieuws kan zijn is vooralsnog onduidelijk maar mogelijk verliest rechter Birss zijn geduld indien niet snel enkele schulden met het geld van Genii Capital kunnen betaald worden.

Istanbul Park
Istanbul Park
Recent deelden we mee dat het circuit op Istanbul zou verkocht worden. Volgens een nieuw gerucht zou Turkije echter op de 2016-kalender staan, het aantal wedstrijden zo opkrikkend naar 22. Volgens het persagentschap van de Turkse staat zou er een ontmoeting geweest zijn met Bernie Ecclestone. Waar de wedstrijd zou plaats vinden is nog onduidelijk en ook of het wel zo'n een vaart gaat lopen is nog een vraagteken. Op 1 november zijn er verkiezingen in Turkije en dat zou wel eens de plannen overhoop kunnen gooien. Blijft ook de vraag of de teams geïnteresseerd zijn in een 22ste wedstrijd..

Roberto Merhi
Roberto Merhi
Aangezien Roberto Merhi's contract bij Manor elke keer opnieuw verlengd werd met één wedstrijd bleef de Spanjaard ook actief in de Formule Renault 3.5 Series voor Pons Racing. Merhi kreeg echter de bevestiging dat hij het seizoen zou mogen volmaken bij het kleinste team uit de F1. De Spanjaard stopte daarom onmiddellijk zijn programma bij Pons Racing waar hij vervangen werd door René Binder. Maar nu blijkt dat Manor hem toch aan de kant schuift voor de Amerikaan Alexander Rossi.

Daniil Kvyat - Red Bull Racing
Daniil Kvyat - Red Bull Racing
In het kader van de eeuwige discussies om de kosten te drukken is de Strategy Group met een nieuw voorstel gekomen: de motorleveranciers enkel nog motoren van het vorige seizoen laten leveren aan hun klanten. Teams als Manor en Sauber zijn vanzelfsprekend geïnteresseerd maar topteams als Red Bull en Williams zouden zo hun kansen om Mercedes en Ferrari bij te houden quasi onmogelijk zien worden. 

Start GP van Italië op Monza
Start GP van Italië op Monza
De Grote Prijs van Italië op Monza is wellicht voorlopig gered. Bernie Ecclestone deelde mee dat hij vlak bij een akkoord staat met het circuit voor de periode 2017-2021. 2016 is nog onduidelijk. Eerder deze week maakte de president van Lombardije, de Italiaanse regio waarin Monza zich bevindt, Roberto Maroni, zich sterk dat Ferrari wat meer inspanning mocht doen om 'hun' wedstrijd te behouden. De discussies tussen de politici, het circuit en Ecclestone draaien namelijk, uiteraard, om de hoge kosten voor het organiseren van een GP.

Foto's: Georges De Coster, Racing International Photography & Niels Vaeck
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Jonathan Haesaerts in Formule 1 op woensdag 16 september 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Grote Prijs van Singapore.
  • Powercars

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons