van der Horst

Nissan bevestigt tweede GT-R voor Pro Cup

Nissan GT Academy Team RJN - Nissan GT-R
Nissan GT Academy Team RJN - Nissan GT-R
Nadat Nissan eerder aankondigde haar Blancpain GT deelname te herleiden tot slechts een enkele GT-R voor de Endurance Cup races, is daar alsnog een tweede wagen bijgekomen. De Nissan GT-R Nismo GT3 met startnummer #22 geniet officieel geen fabriekssteun, desondanks zal de door RJN ingezette wagen toch in de Pro Cup uitkomen.
Nissan GT Academy Team RJN - Nissan GT-R Nismo GT3
Nissan GT Academy Team RJN - Nissan GT-R Nismo GT3
Nissan liet voormalig Nissan GT Academy winnaar (2015) Matt Simmons niet vallen en de Australiër kreeg een zitje toebedeeld op een tweede wagen, klaar om zijn tweede opeenvolgende Blancpain GT Series Endurance Cup aan te vatten. Hij doet dat samen met de Britten Matt Parry en Struan Moore. Parry maakt de overstap van de GP3 Series, waar hij vorig jaar nog een race wist te winnen, en is tevens laureaat van de prestigieuze McLaren Autosport BRDC Award. Moore komt dan weer uit de McLaren GT Driver Academy en betwistte vorig jaar het kampioenschap aan boord van een Garage 59 McLaren 650S GT3.

Herhalen we tot slot nog dat de fabriekswagen met startnummer #23 bemand wordt door Alex Buncombe, Katsumasa Chiyo en Lucas Ordonez. In tegenstelling tot vorig seizoen zal RJN Nissan niet deelnemen aan de Sprint Cup.

Lees ook: Nissan ontwikkelt nieuwe GT3 voor 2018 - Reductie Blancpain programma

Foto's: Georges De Coster & Vincent WoutersSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Blancpain GT Endurance op zondag 5 maart 2017.
  • VR Racing

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons