van der Horst

Nissan maakt rijders bekend voor BES en FIA GT

Paul Ricard: Kwalificaties in beeld gebracht
Zoals u reeds eerder kon lezen op autosport.be zal Nissan dit seizoen zijn laatste lichting ‘Nismo atleten’ niet alleen in de Blancpain Endurance Series inzetten, ook de FIA GT Series krijgen de jonge en relatief onervaren gamers over de vloer. Onze landgenoot Wolfgang Reip, die vorig jaar de Europese GT Academy wist te winnen, zal in beide kampioenschappen uitkomen op een door RJN gerunde Nissan GT-R Nismo GT3 en zal zowel tijdens de FIA GT manche te Zolder als de 24 uren van Spa eind juli voor eigen publiek optreden. Opvallend is dat Fransman Jordan Tresson niet meer werd weerhouden in het opleidingsprogramma, de winnaar van 2010 nam vorig seizoen nog deel aan de 24 uren van Le Mans.
Wolfgang Reip
Wolfgang Reip
In de FIA GT Series zal Reip een ‘all-gamer’ duo vormen op de wagen #32 met Mark Shulzhitskiy, de Russische laureaat. De #35 krijgt dan weer een meer ervaren bemanning mee met de allereerste GT Academy winnaar Lucas Ordoñez en huispiloot Alex Buncombe, hopelijk zullen deze twee heren uitgebreid hun kennis delen met de rookies op de andere GT-R. Beide wagens komen overigens uit in Pro-Am. Deze line-up's zullen ook in actie komen in de Blancpain Endurance Series, maar krijgen daar versterking van de twee overige laureaten van 2012. Zo zal Wolfgang Reip het gezelschap krijgen van de Duitser Peter Pyzera op de #32, terwijl de Amerikaan Steve Doherty de tweede bolide vervolledigd.
 
Jann Mardenborough – misschien wel het grootste talent tot nu toe – zal zoals reeds geweten dit seizoen het FIA European Formula 3 kampioenschap betwisten voor Carlin. Nissan bevestigde nu ook dat de snelle Brit tezamen met Ordoñez zal deelnamen aan de 24 uren van Le Mans in de LMP2-klasse, met welk team of welke wagen, is nog niet geweten.

Foto's: Vincent Wouters & Nissan  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons