van der Horst

Nissan voortaan in Pro Cup met Wolfgang Reip!

24H Spa: Beelden van de parade op woensdag
Nissan GT Academy Team RJN zal komend seizoen promoveren naar de Pro Cup van de Blancpain Endurance Series. Het team onder leiding van Bob Neville maakte de voorbije jaren steevast gebruik van de Pro-Am Cup om de pas afgestudeerde Nismo atleten kennis te laten maken met de Nissan GT-R Nismo GT3 en om te achterhalen of men weldegelijk uit het juiste hout gesneden is voor een verdere carrière bij Nissan. Landgenoot Wolfgang Reip doorstond destijds deze test met glans en werd sindsdien door de Japanse constructeur weerhouden als een van de succesproducten van het programma.
De meest opvallende beelden uit 2014
Na zijn winst in de 12 uren van Bathurst afgelopen weekend, bevestigde Nissan dat onze landgenoot in 2015 de opdracht meekrijgt om voor de felbevochten algemene zege in de Blancpain Endurance Series te strijden. Daarbij zal hij de steun krijgen van de pijlsnelle Alex Buncombe en Katsumasa Chiyo, zonder twijfel een zeer capabel trio dus. Zij zullen het moeten opnemen tegen onder meer HTP Bentley, WRT Audi en mogelijks Von Ryan McLaren. Bovendien kreeg de Nissan GT-R Nismo GT3 voor dit seizoen een omvangrijke upgrade mee, waardoor enkele van de zwakkere punten zouden moeten worden weggewerkt. Over een mogelijke tweede wagen in de Pro-Am Cup werd vooralsnog niet gecommuniceerd. 

Reip zal ook deelnemen aan de 24 uren van de Nürburgring, waar hij opnieuw team zal vormen met Alex Buncombe, en voorts Florian Srauss en Jann Mardenborough. Tot slot zal hij ook terugkeren naar Japan, waar hij als derde rijder op de NDDP Racing Nissan GT-R in de GT300 uitkomt.

Foto's: Marnik Mouchaers & Vincent Wouters



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Blancpain GT Endurance op donderdag 12 februari 2015.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons