van der Horst

NLS-test komende zaterdag geannuleerd

Start NLS 5
Start NLS 5
De wintertestdag van de NLS die voor morgen, zaterdag, gepland stond, is geannuleerd door het vriesweer in de Eifel-regio. Die beslissing kwam van de VLN-organisatie, nadat gisteren de temperaturen om twaalf uur 's middags nog altijd onder het vriespunt lagen op de Nürburgring.
VLN VV-directeur Christian Stephani legde uit dat er sneeuw was gevallen in het Eifelgebergte in Duitsland waar de Nürburgring Nordschleife zich bevindt. "De Nürburgring is momenteel gehuld in een dun laagje sneeuw en het is nog maar de vraag of die sneeuw de komende twee dagen zal smelten", verduidelijkte hij. “Bovendien worden er voor de nacht van vrijdag op zaterdag temperaturen tot -8°C verwacht. Zelfs het vriespunt wordt pas rond het middaguur bereikt."

Ook het veiligheidsaspect speelt een rol. Bij temperaturen onder nul warmen de banden moeilijk op tot operationeel niveau. Daarnaast zullen ook de remmen sneller afkoelen, wat gevaarlijk kan zijn voor de rijders. Na overleg met de verschillende teams heeft het VLN dus besloten om het evenement vroegtijdig te annuleren.

Volgende week zaterdag vindt de eerste manche van het NLS-seizoen plaats op de Nürburgring. De testen voorafgaand aan het seizoen worden verschoven naar volgende week vrijdag. Zo hebben de teams en rijders een totaal van acht uur en 45 minuten, verdeeld over twee sessies.

Foto: NLSDit artikel werd gepubliceerd door Imaani Barée in Nürburgring Langstrecken Serie op vrijdag 19 maart 2021.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons