van der Horst

Nog een record voor Cédric Bollen en de #477 DRM Autographe

Cédric Bollen - #477 DRM Autographe
Cédric Bollen - #477 DRM Autographe
Het serieuze werk voor de Hankook 25 Hours VW Fun Cup is begonnen met een kwalificatiesessie geprogrammeerd op vrijdagmiddag. Onder een stralende zon en in optimale omstandigheden heeft Cédric Bollen meteen herinnerd dat hij niet zomaar een zesvoudig winnaar van de wedstrijd is. ‘Mister 25 Hours’ liet met een 2’54.622 zelfs een nieuw ronderecord optekenen voor een VW Fun Cup op het Circuit de Spa-Francorchamps! De Luikenaar plaatste de #477 DRM Autographe, de titelhouder, op de pole positie. Samen met Sébastien Kluyskens, Émile de Dryver en Amaury Bonduel mikt hij op een zevende duel in de belangrijkste race voor de VW Fun Cup powered by Hankook.
  • St. Paul
De favorieten waren over het algemeen op de afspraak in een sessie die meermaals werd geneutraliseerd. Kevin Caprasse zag hoe zijn beste chrono werd geannuleerd vanwege de limieten van het circuit, maar behield wel zijn tweede plaats in de #280 Socardenne Milo die hij deelt met Lorenzo Donniacuo, Timo Van Impe, Ludovic Bellinato en Christophe Nivarlet.
 
Milo Socardenne - VW Fun Cup #280
Milo Socardenne - VW Fun Cup #280
De teams van DRM en Milo plaatsten elk twee wagens op de eerste twee startlijnen, met de #2 DRM Autographe (Ulysse De Pauw-Stéphane Lémeret-Brent Verheyen-Rudy Servol) derde, voor de #480 Milo Tourneur (Simon Tourneur-Guillaume Mondron-Gilles Verleyen-Maxime Soulet). 
 
De top 5 van de kwalificatiesessie werd vervolledigd door de #113 SP Consulting AC Motorsport (Matts Breckpot-Frédéric Bouvy-Mathieu Detry-Stéphane Perrin), die sneller was dan de #421 DDK Mega (Pierre-Yves Corthals-Claude Pirson-Aurélien Comte-Yann Ehrlacher) en de #219 CG Racing (William Godefroid-Benoit Philips-Logan Jadot-Benjamin Paque). Op de achtste plaats werd de #415 Clubsport Racing (Koen De Wit-Pieter Ooms-Olivier Aerts-Paul Theysgens) als polesitter geklasseerd in de Fun-categorie, voor teams zonder Top Gun-rijder.
 
De beste prestatie van de Pure-klasse (voor rijders met voornamelijk de VW Fun Cup als ervaring) ging naar de leiders in het kampioenschap, de #199 DRM Credeco. Quentin Denis, Florian Van Dooren, Julien Schein en Maxime Batifoulier zullen als elfde starten.
 
De #40 VFC by Team 40 (Patrice Trenchant-Simon Duterme-Quentin Laruelle-Georges Fontaine-Vincent De Halleux) was dan weer de snelste van de VW Fun Cup Evo1’s, die gegroepeerd worden in de Vintage-categorie.
 
Bij de Biplace sloeg de #383 M Racing meteen toe. Het ‘Dream Team’ dat bestaat uit viervoudig wereldkampioen WTCC Yvan Muller, de dubbele FIA WTCR-kampioen Yann Ehrlacher en Laurent Millara, was sneller dan de #365 van de meervoudige winnaars van Car-Pass LRE by DRM (Miguel Coppieters-Philippe Denis-Stéphane Lémeret-Philippe Reynens-Gautier Engisch-Maxime Pasture-Ulysse De Pauw) en de #342 Milo Monster Trendy (Francis Plunus-Éric Jardon-Tom Rensonnet-Grégoire Munster).
 
Een testsessie (18.30u-21u) vindt plaats op vrijdagavond om de laatste voorbereidingen te treffen. Zaterdag zullen de 119 VW Fun Cups om 16 uur aan de langste race ter wereld beginnen. Zowel op het circuit – tickets kunnen aangekocht worden op de site 25hours.be – als dankzij de integrale live TV, kunt u de Hankook 25 Hours VW Fun Cup op een intense manier volgen!

VW Fun Cup press



  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons