van der Horst

Nogaro F4: Eerste zege voor Ugo de Wilde

Podium race 1 Nogaro
Podium race 1 Nogaro
Zondag vonden de twee eerste races van het Franse formule 4 kampioenschap plaats. Onze landgenoot Ugo de Wilde won de eerste wedstrijd en eindigde als zevende in de tweede race. Ulysse De Pauw pakte een vijfde en zesde plaats.
  • Powercars
Ugo de Wilde nam een uitstekende start een pakte onmiddellijk de eerste plaats bij de aanvang van de eerste race voor het formule 4 kampioenschap te Nogaro. De jonge Belg zou zijn leidersplaats niet meer afgeven. Ulysse De Pauw, die zijn eerste race in de klasse betwistte, kende een minder goede start en zakte af naar plaats vier alvorens hij nog een positie moest afgeven aan Théo Pourchaire. De Wilde won voor Adam Eteki en Caio Collet. Esteban Muth eindigde als negende een plaats beter dan zijn broer O’Neil. Baptiste Moulin kwam als zestiende over de lijn.

Podium race 2 Nogaro
Podium race 2 Nogaro
Voor de opstelling van de grid van de tweede race werd de omgekeerde top tien uit de eerste race genomen waardoor de gebroeders Muth van op de voorste lijn mochten starten. Esteban kwam goed weg maar O’Neil miste zijn start en verloor drie plaatsen. Even later kwam het tot een aanrijding tussen de leiders van de race en was de race voor Esteban Muth afgelopen. O’Neil Muth bereikte de meet als vierde in een race die gewonnen werd door Arthur Leclerc, de broer van F1 rijder Charles Leclerc. De Pauw finishte als zesde en de Wilde klom nog op naar een zevende plaats. Baptiste Moulin werd veertiende. Maandag vindt er nog een derde race plaats.

Foto's: FFSA Academy
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zondag 1 april 2018.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons