van der Horst

Norbert Michelisz naar Hyundai?

Norbert Michelisz
Norbert Michelisz
De geruchtenmolen draait op volle toeren nu in de Hongaarse pers het niet officieel bevestigde nieuws circuleert dat Norbert Michelisz in 2018 Honda zou ruilen voor Hyundai. In dat geval gaat de Hongaarse volksheld aan de slag bij het Italiaanse BRC Racing dat de Hyundai i30 N TCR ontwikkelde en de stap van TCR International Series naar de nieuwe WTCR-serie zet.
  • Curbstone
Norbert Michelisz
Norbert Michelisz
Indien bevestigd, zet Michelisz alvast als rijder een punt achter een samenwerking van vijf WTCC-seizoenen met de Japanse constructeur. Drie aan het stuur van een Zengo Motorsport-Civic en twee als Honda-fabriekspiloot, nadat hij in 2016 Gabriele Tarquini bij JAS Motorsport had opgevolgd. Diezelfde Tarquini die samen met Alain Menu bij BRC de i30 N in TCR-versie ontwikkelde en thans als teamgenoot van 'Norbi' wordt getipt.

Gabriele Tarquini - Hyundai i30 N TCR
Gabriele Tarquini - Hyundai i30 N TCR
Dat beroepspiloot Michelisz om den brode naar een andere werkgever uitkijkt impliceert daarom nog niet dat ook Michelisz'  team M1RA de nauwe band met Honda doorknipt.
Eerstdaags ongetwijfeld meer hierover. Teams kunnen in principe nog tot en met woensdag voor de nieuwe WTCR-wereldcup inschrijven. Tot dusver raakte maar bitter weinig bekend over kandidaat-deelnemers. Het weinige nieuws dat doorsijpelde kwam onveranderlijk uit Belgische hoek. Het tricolore Comtoyou bevestigde twee Audi's te gaan runnen voor Denis Dupont en Aurelien Panis en ook WRT zou twee Audi's inzetten voor drievoudig BTCC-kampioen Gordon Shedden en TCR International-kampioen Jean-Karl Vernay. Het ook al Belgische DG Sport tenslotte kondigde aan twee Peugeot's 308 voor het WTCR klaar te stomen.

Foto's: Hans van Onsem & TCRSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Cup op zondag 28 januari 2018.
  • VR Racing

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons