van der Horst

Norbert Michelisz naast Stéphane Lémeret in TCR Benelux-race in Zandvoort

Boutsen Ginion Racing - Honda Civic TCR
Boutsen Ginion Racing - Honda Civic TCR
Nadat Honda ter gelegenheid van de eerste TCR Benelux-meeting in Spa WTCC-topper Tiago Monteiro had aangetrokken om Stephane Lémeret te flankeren tijdens de (gewonnen) kwalificatierace, is het thans de beurt aan Norbert Michelisz om de Belgische piloot-journalist bij te staan tijdens het TCR Benelux-debuut in Nederland. Lémeret en 'Norbi' Michelisz delen midden juli in Zandvoort het stuur van de Boutsen Ginion Civic TCR in de uithoudingsrace.
  • De Swert Opticiens
Norbert Michelisz
Norbert Michelisz
Voor wie het WTCC niet op de voet volgt: ‘Norbi’ is een ware specialist op het vlak van voorwielaangedreven toerwagens. De immer bescheiden maar daarom niet minder gedreven Hongaar klom afgelopen weekend in Vila Real nog mee op het podium en staat zesde genoteerd in het WTCC-klassement.


 
'Norbi' Michelisz met Stéphane Lémeret
'Norbi' Michelisz met Stéphane Lémeret
Enkele dagen geleden bewees hij zijn talent nog door op de Hungaroring een  nieuw ronderecord te vestigen aan het stuur van een Civic TypeR. Bij die gelegenheid opperden  Stéphane Lémeret en Norbert Michelisz trouwens ook de mogelijkheid om samen aan de start te verschijnen van de volgende race van het TCR-kampioenschap van de Benelux. Specifiek aan dit kampioenschap is dat twee rijders één enkele wagen met elkaar moeten delen.
De TCR Benelux-meeting in Zandvoort vindt plaats op 15, 16 en 17 juli. Het gaat om het eerste TCR Benelux-weekend in Nederland, de echte lancering van dit nieuwe kampioenschap. Tijdens het eerste raceweekend gingen de TCR-Civics met vier van de vijf overwinningen aan de haal. Lémeret, Kuppens, Lessennes en Michelisz zullen in Zandvoort net zo goed proberen te doen.

Foto's: Honda Press/J.Letihon en Hans van Onsem

 



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in TCR Benelux op maandag 27 juni 2016.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons