van der Horst

Norisring: Wickens pakt pole voor Mercedes (update)

Robert Wickens - Mercedes
Robert Wickens - Mercedes
Na een slechte seizoensstart voor Mercedes pakte het merk met de Ster vanmiddag in Nürnberg weer competitief uit met maar liefst vijf wagens op de eerste drie startrijen. Het was uiteindelijk de Canadees Robert Wickens die zijn tweede pole op rij liet optekenen op de Norisring. Onze landgenoot Maxime Martin reed de elfde tijd maar was wel de tweedesnelste BMW-vertegenwoordiger. Alleen kampioenschapsleider Marco Wittmann stootte voor BMW door naar Q3.
Robert Wickens - Mercedes
Robert Wickens - Mercedes
Op het erg korte stratencircuit in Nürnberg lagen de tijden zoals altijd zeer dicht bij mekaar. Zo werden de beide Mechelse RBM BMW's in Q2 slechts gescheiden door negen duizendsten van een seconde. De Amerikaan Joey Hand was verrassend sneller dan Augusto Farfus, die de vijftiende startplaats bezet vóór oud-kampioen Bruno Spengler die exact dezelfde tijd reed als de Braziliaan. Laatstgenoemde zette zijn tijd eerder op de tabellen en krijgt dus het voordeel op zijn merkgenoot.

UPDATE: Mattias Ekström  werd na afloop vijf plaatsen op de grid teruggezet om Pascal Wehrlein in een snelle ronde te hebben gehinderd. Maxime Martin gaat morgen dus als tiende van start.

--- Uitslag kwalificatie DTM Norisring (PDF) ---

Foto's: DTM



Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Deutsche Tourenwagen Masters op zaterdag 28 juni 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Norisring.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons