van der Horst

Norisring: Nabeschouwing Maxime Martin - RACB National Team

Maxime Martin
Maxime Martin
Opgave in de eerste wedstrijd, tiende in de tweede, Maxime Martin behaalde dit weekend op de Norisring niet de verhoopte resultaten. De vertegenwoordiger van het RACB National Team hoopt die prestaties te doen vergeten tijdens de volgende meeting, over twee weken in Zandvoort.
  • LTF
De derde afspraak van de DTM 2015, in het hartje van Nürenberg, loste alle verwachtingen in. Zoals ieder jaar bevolkten duizenden toeschouwers de tribunes langs de 2300 meter lange Norisring.
“Ik ken de precieze cijfers niet, maar weet wel dat geen enkel kaartje meer te krijgen was”, legt Maxime Martin uit. “Het is heel fijn om voor tot de nok gevulde tribunes te mogen racen.”
“Maar op een omloop die je tijdens de kwalificaties in een vijftigtal seconden kan afwerken zijn de verschillen uiteraard heel klein”, vervolgt de Belgische vertegenwoordiger in de DTM. “Omdat we het hele weekend lang problemen met de remmen hebben gehad, waren de prestaties ook navenant.”

In de kwalificaties voor de eerste wedstrijd zette onze landgenoot een 14de tijd neer. In de wedstrijd moest hij al in de tweede ronde de handdoek gooien.“Bij een contact met Edoardo Mortara brak een ophangingsstaaf af. Een opgave was onvermijdelijk”, stelt de Brusselaar

Voor de tweede race op zondag zette Maxime Martin de negende kwalificatietijd neer. In de race kwam hij als tiende over de streep. “Het was een lastig weekend en de remproblemen waren een echte handicap. De achterwielen blokkeerden meer dan eens. Ik ben er ondanks alles toch in geslaagd om een punt te scoren en zowel in de kwalificaties als in de race was ik op zondag tweede BMW-rijder. Ik kijk echter al heel erg uit naar de race in Zandvoort, over twee weken.”

RACB National Team
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Deutsche Tourenwagen Masters op woensdag 1 juli 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Norisring.
  • Shopa

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons