van der Horst

Norisring: Wehrlein wint wisselvallige zaterdagrace - Pech voor Martin

Wickens - Wehrlein - Paffett
Wickens - Wehrlein - Paffett
De korte wedstrijd op zaterdag op de Norisring verliep niet van een leien dakje, mede door de invloed van de weergoden. Het circuit lag er in het begin nat bij, maar droogde naar het einde van de race op. De op de regenbanden gestarte Mercedessen hadden nét genoeg voorsprong genomen op de mannen op de slicks om een pitstop voor droogweerbanden af te werken, en toch iedereen voor te blijven. Iedereen, behalve Pascal Wehrlein.
Pascal Wehrlein - Mercedes
Pascal Wehrlein - Mercedes
Een regenbui vlak voor de start van de zaterdagrace op de Norisring stuurde de diverse strategieën danig in de war. De beide Mercedessen van Vietoris en Paffett, startend vanop de eerste rij, kozen voor regenbanden, terwijl daarachter de Audi van kampioenschapsleider Jamie Green op zijn slicks bleef. Laatstgenoemde kon al in de eerste bocht zijn kansen op een ereplaats overboord gooien, hij ging daarin veel te wijd en werd door diverse auto's ingehaald. Een kwartet Mercedessen op regenrubber nam al snel het voortouw, Wehrlein in de Mercedes en Augusto Farfus in de RBM-BMW, verloren, vertrokken vanop de derde startrij, snel terrein op hun droogweerbanden.

Augusto Farfus - BMW Team RBM
Augusto Farfus - BMW Team RBM
De baan droogde echter op en het leidende kwartet kwam naar de pits voor slicks. Zij konden echter niet verhinderen dat Wehrlein alsnog met de leiding aan de haal ging, Farfus moest een gat laten van enkele seconden, een gat dat drie Mercedessen na het verlaten van de pitlane dankbaar opvulden. Robert Wickens was in zijn Mercedes snel onderweg en passeerde Vietoris en Paffett. Uiteindelijk leek het zelfs alsof de snelle Canadees ook Wehrlein nog ging bedreigen, maar hij zette nooit een echte aanval in. Wehrlein is toevallig de best geklasseerde Mercedes-rijder in het kampioenschap, en een rechtstreeks duel met een teamgenoot zou ongetwijfeld niet in goede aarde gevallen zijn bij de teamleiding.

Ongeval bij de start
Ongeval bij de start
Maxime Martin raakte in zijn BMW betrokken bij een ongeval met verschillende wagens in de eerste bocht. Hij reed nog enkele ronden door maar parkeerde dan zijn auto in de garage. Ook  de wagen van RBM-rijder  Tom Blomqvist liep schade op waarna de Zweed de BMW in de pitbox van het Mechelse team parkeerde.


--- Uitslag Zaterdagrace DTM Norisring 2015 (PDF) ---

Foto's: ITR e.V.Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Deutsche Tourenwagen Masters op zaterdag 27 juni 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Norisring.
  • LTF

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons