van der Horst

Norisring: Bart Mampaey: "Een hoogtepunt in mijn carrière"

BMW Team RBM
BMW Team RBM
Het kon dit weekend op de Norisring niet op voor het Mechelse BMW Team van Bart Mampaey. Na gisteren reeds een unieke dubbelslag te hebben gelukt met polesitter Spengler en Martin op één en twee, pakte ook Tom Blomqvist zondagvoormiddag de pole en liet Maxime Martin naderhand zowaar de Brabançonne boven de Zeppelinfeld-site weerklinken na een erg spannende, dramatische wedstrijd. Martin maakt in de rijdersstand vijf plaatsen goed en staat nu derde. In het teamklassement lukte RBM met 72 punten een monsterscore en klimt in één ruk naar de vierde plaats. Geen wonder dan ook dat RBM-patron Mampaey zichtbaar genoot van dit historische moment.
BMW Team RBM
BMW Team RBM
"Klopt, Maxime tekende voor een fantastische  zege en het werd een geweldig weekend voor het team. Ik ben blij dat Maxime zijn strategie goed uitpakte, we opteerden er voor om niet meteen voor een bandenwissel te gaan omdat het dan druk zou zijn in de pitlane. Max heeft meteen wat plaatsen kunnen goed maken en zijn eerste set banden redelijk goed kunnen benutten. De pitstop was andermaal zeer goed en zijn gevecht met Auer, eens weer op de baan, zonder meer beklijvend.
.

Maxime Martin - BMW Team RBM
Maxime Martin - BMW Team RBM
Na het ongeval met Paffett en Rockenfeller wisselden we banden op de grid, probeerden we aan de hand van de nog resterende wedstrijdduur  de juiste bandendruk te bepalen en hebben we enkele herstellingen aan auto uitgevoerd. Max' restart, de manier waarop hij Auer weer voorbij gaat en daarop zijn positie verdedigt was geweldig. We beginnen er aan te wennen dat je van hem ongelooflijke wedstrijden mag verwachten, hij is echt super goed, is volledig in vertrouwen en gaat er op die momenten ook volledig voor.

Historisch? Dit is zeker één van de hoogtepunten in mijn carrière en daar ben ik uiteraard heel erg blij om. Na de podiumplaatsen van Spengler en Martin op de Hungaroring hadden we reeds wat vooruitgang geboekt in het teamklassement maar na dit weekend klimmen we nog een flink stuk hoger. Zonder de minder goede start van Tom (Blomqvist) en de lekke band van Bruno (Spengler) had er zelfs nog meer in gezeten, maar je hoort mij vooral niet klagen!"


Foto's: BMW Motorsport en Hans van OnsemDit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Deutsche Tourenwagen Masters op zondag 2 juli 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Norisring DTM.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons