van der Horst

Norisring: Franco Girolami eerste dubbele winnaar van het seizoen

Franco Girolami - Comtoyou PSS Team Audi Sport
Franco Girolami - Comtoyou PSS Team Audi Sport
Voor een tweede keer in twee dagen kwam de TCR Europe in actie op de Norisring en nadat Franco Girolami gisteren nog als derde eindigde, mocht de Argentijn vandaag op het hoogste schavot plaats nemen. De Comtoyou Racing-piloot kon halfweg de race de leiding nemen nadat hij deze eerder verloor en bleef met een riante voorsprong voor op Klim Gavrilov (Volcano Motorsport CUPRA) en Josh Files (Target Competition Hyundai). Hiermee verstevigt Girolami zijn voorsprong in het klassement.
  • Prospeed Competition
Bij de start mocht Girolami wel op pole starten, maar hij werd verrast door de nodige tikken in de haarspeldbocht en viel terug naar een tweede plaats achter Gavrilov. De Argentijn wilde de druk opvoeren op de Rus, maar moest geduld tonen gezien er een safety car werd opgeroepen vanwege een gestrande wagen. Twee ronden na de herstart werd zijn geduld beloond en pakte hij terug de leiding over om deze niet meer af te geven. Gavrilov hield stand op een tweede plaats, terwijl Files een gevecht met Isidro Callejas (Volcano Motorsport Cupra) moest uitvechten voor plaats drie.

Stian Paulsen - Comtoyou Racing Audi
Stian Paulsen - Comtoyou Racing Audi
Ook de Brit zijn derde plaats kwam niet meer in gevaar, terwijl Callejas tevreden moest zijn met plaats vijf aangezien Viktor Davidovski (Comtoyou Racing Audi) in de laatste ronde nog voorbij de Spanjaard glipte. Stian Paulsen, de derde piloot van het Belgische team, startte furieus in het begin door acht plaatsen goed te maken, maar viel uiteindelijk terug naar plaats dertien. In de stand heeft Girolami maar liefst 72 punten voorsprong op Files en 78 tellen op Callejas.

Foto's: TCR Europe



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in TCR Europe op zondag 3 juli 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Norisring DTM.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons