van der Horst

Norisring: Götz houdt met zege titelkansen gaaf

Maxi Götz - Mercedes
Maxi Götz - Mercedes
De twee eersten in het kampioenschap, Liam Lawson (Ferrari) en Kelvin van der Linde (Audi), waren vanmiddag ook de auto's op de eerste startrij. Van der Linde zette in de remzone van de haarspeldbocht zijn Audi meteen naast de Ferrari van zijn rivaal maar het was Maxi Götz (Mercedes) die hier het meeste profijt uit haalde. De thuisrijder pakte de leiding om die niet meer af te staan en behoudt zo morgen tijdens de seizoensfinale een waterkans op de titel. Het podium op de Norisring werd volgemaakt door een verrassende Arjun Maini (Mercedes) en Lawson. Van der Linde werd vierde.
Esteban Muth en Liam Lawson
Esteban Muth en Liam Lawson
Lawson behoudt dankzij zijn derde plaats wel de leiding in het kampioenschap, hij heeft 224 punten tegenover de 206 stuks van van der Linde en de 205 eenheden van Götz. Morgen vallen er nog 28 punten te rapen, de start van de wedstrijd is voorzien om 13u30. Esteban Muth (Lamborghini) finishte vandaag als elfde nadat hij op de smalle Norisring bij de start een kleine aanrijding had. De schade viel gelukkig mee en de Brusselaar kon zijn wedstrijd verderzetten.

Foto's: Arne Simons



Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Deutsche Tourenwagen Masters op zaterdag 9 oktober 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Norisring DTM.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons