van der Horst

Norisring: Mike Halder wint - Comtoyou Racing op het podium

Mike Halder - Halder Motorsport Honda
Mike Halder - Halder Motorsport Honda
In de eerste wedstrijd van de TCR Europe op de Norisring reed Mike Halder van start tot finish aan de leiding. Al moest de Duitser wel de nodige aanvallen afslaan, zo hield hij aan het einde van de race Josh Files (Target Competition Hyundai) en Franco Girolami (Comtoyou Racing) net achter zich.
De Norisring is een magneet voor safety cars en dat was tijdens deze race ook niet anders. Eens de wedstrijd terug op gang kwam bleef Halder aan de leiding tot aan de meet. Achter de Duitser was de strijd om de tweede plaats intenser. Het duurde maar liefst elf ronden vooraleer Files de bovenhand nam en zo de tweede plaats steviger in handen kreeg nadat de Brit Isidro Callejas (Volcano Motorsport CUPRA) voorbij stak.

Franco Girolami - Comtoyou PSS Team Audi Sport
Franco Girolami - Comtoyou PSS Team Audi Sport
Daar bleef het niet bij voor de Spanjaard, want ook Girolami en Viktor Davidovski in de Comtoyou Racing Audi's gingen aan de CUPRA voorbij en eindigden respectievelijk als derde en vierde. Callejas moest tevreden zijn met een vijde plaats. Stian Paulsen, die als invaller optreedt bij Comtoyou Racing, eindigde als achtste. In de stand loopt Girolami verder uit op de rest, terwijl Callejas dichter opschuift naar Coronel, die hoewel hij niet meerijdt dit weekend, nog steeds de tweede plaats in de stand bezet.

Foto's: TCR Europe



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in TCR Europe op zaterdag 2 juli 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Norisring DTM.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons