van der Horst

Norisring: Nico Verdonck alsnog derde na mooie remonte

Nico Verdonck - Ring Racing Toyota GR Supra
Nico Verdonck - Ring Racing Toyota GR Supra
Na zijn winst in de eerste race hoopte Nico Verdonck (Ring Racing Toyota GR Supra) even goed te doen in de tweede race van de DTM Trophy op de Norisring. Maar in de kwalificatie ging het mis, de Toyota van Verdonck werd aangereden door een tegenstander met veel schade aan de wagen tot gevolg. De Toyota raakte hersteld maar Verdonck moest de race aanvatten van op de twaalfde plaats. Maar nadat een crash na de start vier wagens uitschakelde en na een mooie remonte kwam hij als vierde over de finishlijn, maar hij werd alsnog als derde geklasseerd na een straf voor Theo Oeverhaus (Walkenhorst Motorsport BMW M4) die voor Verdonck eindigde.
William Tregurtha, Ben Green & Nico Verdonck
William Tregurtha, Ben Green & Nico Verdonck
De race werd gewonnen door Ben Green (FK Performance Motorsport BMW M4), de Brit kroonde zich met die zege tevens tot kampioen 2021. William Tregurtha (CV Performance Group Mercedes AMG) kon de Brit nog bedreigen maar na een lang duel met Oeverhaus moest de Mercedes rijder zich tevreden stellen met de tweede plaats, onvoldoende dus om Green van de troon te stoten. Yann Zimmer (FK Performance Motorsport BMW M4) en Lucas Mauron (Heide-Motorsport Audi R8 LMS) maakten de top vijf vol.

Foto's: DTM Media Team
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Deutsche Tourenwagen Masters op maandag 11 oktober 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Norisring DTM.
  • G&A Motors Motorsport

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons