van der Horst

Norisring: Vierde plaats voor Laurens Vanthoor na chaotische race.

Thomas Preining
Thomas Preining
27 wagens aan de start, 11 aan de aankomst, de cijfers spreken voor zichzelf. De DTM race op de Norisring werd een afvalrace waarbij trek en duwwerk niet geschuwd werd. Thomas Preining (KÜS Team Bernhard) schonk Porsche een eerste zege in de DTM. Merkgenoot Dennis Olsen (SSR Performance) eindigde op de tweede plaats. René Rast (Team Abt Audi R8 LMS° legde beslag op de derde plaats terwijl Laurens Vanthoor een gehavende Porsche als vierde over de finishlijn bracht.
Start race 1 DTM Norisring
Start race 1 DTM Norisring
Het smalle stratencircuit zorgde vroeger al regelmatig voor vele brokken tijdens de races en het was zaterdag niet anders tijdens de eerste race voor de DTM. Al in de eerste bocht ging het mis en zo verloren we al van bij de start zeven wagens. Driemaal moest de safety car de baan op en daarnaast was er ook nog een full-course yellow periode.

Na Vanthoor kwam Philipp Eng (Schubert Motorsport BMW M4) als vijfde over de lijn. Hij ging Maximilian Götz (WINWARD Racing Mercedes-AMG), Luca Stolz (Team HRT Mercedes-AMG), Ricardo Feller (ABT Sportsline Audi R8 LMS), Mikael Grenier (GruppeM Mercedes-AMG) en Clemens Schmid (GRT Lamborghini Huracan) vooraf. Esteban Muth (Walkenhorst Motorsport BMW M4) was een van de slachtoffers van de Norisring.

Foto's: DTM Media Team
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Deutsche Tourenwagen Masters op zaterdag 2 juli 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Norisring DTM.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons