van der Horst

Nova Proto stelt Sport Proto Nova NP02 voor

Nova NP02
Nova NP02
Dit weekend stelt Nova Proto in Portugal haar nieuwste creatie voor, een gesloten proto die de naam kreeg Nova NP02. De wagen die 765 kilogram weegt is uitgerust met een 5 liter Ford V8 motor die rond de 400 pk levert. De wagen kan in meerdere kampioenschappen ingezet worden, ook in de Benelux.
McDonald's Racing by Comtoyou - Norma M20 FC
McDonald's Racing by Comtoyou - Norma M20 FC
Nova Proto zet het werk verder dat door Norma is opgestart, het bouwen van lichte prototypes die inzetbaar zijn in verschillende kampioenschappen. De Norma M20 FC maakte bij ons naam in het Belcar Endurance kampioenschap maar ook in diverse andere series behaalde de wagen overwinningen. Bovendien zijn de Norma’s zeer effectief bij bergraces. Na een aantal open prototypes stelt Nova Proto nu voor het eerste een gesloten wagen voor, de Nova NP02.

Nova NP02
Nova NP02
De wagen, die gebouwd werd in de geest van toekomstige Europese en Amerikaanse protosporten,  beschikt over een monocoque, crashbox en veiligheidsstructuur die door de FIA crashtest gevalideerd werden. Het is bovendien een echte tweezitter met ruime cabine. De uitrusting omvat een SADEV 6-versnellingsbak met schakelpeddels en een brandstoftank met inhoud van 80 liter. Bovendien werd de prijs zo laag mogelijk gehouden, €163.500 exclusief BTW.

Het is al zeker dat de wagen toegelaten wordt in de GT & Prototype Series van de Supercar Challenge alsook de Creventic 24H Series, waar de NP02 ingedeeld wordt in de GTX klasse. Daarnaast is er de mogelijkheid om met de wagen deel te nemen aan een nieuw kampioenschap de “Prototype Cup”. Alle voorgenoemde kampioenschappen doen ons land aan, de Supercar Challenge rijdt in 2022 driemaal in België, Creventic organiseert terug de 12 Hours Spa en ook de Prototype Cup doet eenmaal het circuit van Spa-Francorchamps aan. Er wordt natuurlijk daarnaast nog verder gezien of de NP02 ook nog in andere series kan uitkomen.

Meer info over de wagen kunt u bekomen via: Nova Proto Benelux: Desschans Vincent 00 32 (0) 475/432.000
sales@normabenelux.be

Foto's: Nova Proto & Marnik Mouchaers



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Supercar Challenge op vrijdag 12 november 2021.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons