van der Horst

NRF: Robin Frijns (WRT Audi) verliest pole positie aan Lamborghini

Robin Frijns
Robin Frijns
Robin Frijns (Belgian Audi Club Team WRT) start morgen niet op pole positie voor de tweede race van de Blancpain GT Sprint Cup op Circuit Zolder. Onze noorderbuur raakte de kegel in de eerste rechterbocht van de Gilles Villeneuve-chicane, waardoor zijn snelste rondetijd werd geschrapt. Ook Giacomo Piccini (Kessel Racing Ferrari 488 GT3) werd met dezelfde straf bedacht.
Tweemaal plaatste de ex-Formule 1-testrijder een 1:28.3 op de tabellen met zijn Audi R8 LMS GT3, maar zijn eerste chrono was al geannuleerd vanwege het overschrijden van de limieten van het circuit. Daardoor moet Frijns teruggrijpen naar een 1:29.7, een rondetijd die hem naar de twaalfde plek laat terugvallen op de startgrid.

GRT Lamborghini Huracàn GT3
GRT Lamborghini Huracàn GT3
Voor de Orange One GRT Lamborghini van Mirko Bortolotti en Christian Engelhart is dat bijzonder goed nieuws, want de regerende kampioenen in Blancpain GT krijgen zo de pole positie voor de race op zondag in de schoot geworpen. WRT behoudt wel een pion op de eerste startgrid, dankzij de rondetijd van Will Stevens, de teamgenoot van Dries Vanthoor. De 19-jarige Limburger start deze namiddag dan weer op pole positie voor de eerste confrontatie van het weekend.

Foto's: Arne Simons - Racing International Photography



Dit artikel werd gepubliceerd door Gregory Deguelde in Blancpain GT Series op zaterdag 7 april 2018.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons