van der Horst

Nürburgring: Geen GPR Aston Martin – Bert Longin wel aan de start

V8 Racing - Corvette C6.R
V8 Racing - Corvette C6.R
Dit weekend vindt de derde manche van het GT Open kampioenschap plaats op het circuit van de Nürburgring. Achtentwintig wagens schreven zich in waaronder acht uitkomen in de Super GT (GT2). Geen GPR Aston Martin echter om de leidersplaats in de GTS categorie van Ide en Soulet te verdedigen, beide Belgische rijders zijn immers dit weekend actief in Silverstone waar de tweede race van de BES doorgaat. Bert Longin staat dan wel weer aan de start nadat de Leuvenaar de vorige manche liet schieten omdat hij verkoos hetzelfde weekend aan de start te komen in het BRCC op Dijon.
  • Shopa
Bert Longin zal samen met Diederik Sijthoff uitkomen op de ex-GT1 Corvette van het V8 Racing team dat met drie Amerikaanse bolides aan de start komt. Pastorelli/Ramos en Werkman/Camp besturen de twee overige Corvette’s die uitkomen in de Super GT klasse. In deze klasse tellen wij verder vier Ferrari’s  (Kessel Racing, AF Corse, AT Racing, Scuderia Villorba Corse) en één Porsche (Drivex School).

In de GTS klasse hebben wij zoals gewoonlijk een groot aantal Ferrari’s, de tegenstand moet komen van drie Mercedes SLS AMG’s, twee McLaren’s en twee Porsche’s. Met een tweede wagen voor Seyffarth Motorsport en de aanwezigheid van een SLS van Lechner Racing Team verdrievoudigt Mercedes zijn troepen tegenover de vorige race. Ook Autolando zet een tweede Porsche in met Noorderbuur Jeroen Bleekemolen aan het stuur naast Emilio Di Guida.

Foto: Fotospeedy/GT OpenSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in International GT Open op woensdag 29 mei 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Nürburgring.
  • VR Racing

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons