van der Horst

Nürburgring: Mercedes baas in eigen huis ?

Nico Rosberg - Mercedes AMG
Nico Rosberg - Mercedes AMG
Nog maar net bekomen van het Duits feestje in Engeland enkele dagen geleden blijft de vraag of Mercedes en Nico Rosberg komend weekend hun goede vorm kunnen bevestigen. De problemen van Vettel tijdens de vorige race speelden weliswaar in hun voordeel, al mogen we niet vergeten dat die andere Mercedes van Hamilton wel aan de leiding reed toen hij kreeg af te rekenen met een lekke band. Dat we ook Fernando Alonso nooit mogen afschrijven voor de zege bewees hij nog maar eens op magistrale wijze vorige zondag: van de negende startplaats naar het podium na een indrukwekkende eindfase.
Fernando Alonso - Ferrari
Fernando Alonso - Ferrari
De Spanjaard is er dus op gebrand om de kloof met leider Vettel in de WK-tussenstand nog wat te verkleinen. Intussen bedraagt zijn achterstand minder dan één zege, namelijk 21 punten. Theoretisch kan hij dus de leiding overnemen in Duitsland maar in de praktijk zou Vettel dan opnieuw pech moeten kennen. Indien zoiets gebeurd voor zijn thuispubliek zal er hopelijk voor hem minder gejuich uit de tribunes opstijgen dan afgelopen zondag.

Sebastian Vettel - Red Bull Racing
Sebastian Vettel - Red Bull Racing
Pirelli zegt zelf weinig ervaring te hebben met de Nürburgring omdat ze er alleen nog maar in 2011 gereden hebben. Met al de bandenproblemen van dit seizoen al in het achterhoofd zullen er in de paddock ongetwijfeld mensen zijn die zich zorgen beginnen te maken. De Nürburgring is niet zo'n bandenvreter dus Pirelli brengt de twee zachtste compounds mee: de zachte en de medium band. Ze verwachten tot 1 seconde per ronde verschil tussen beide rubbersoorten, dus de strategie zou komend weekend voor de teams in Duitsland wel eens cruciaal kunnen zijn.

Foto's: Racing International Photography



  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons