van der Horst

Nürburgring: Laatste rechte lijn voor de Historics en de Youngtimers

Luc Moortgat-Patrick Michiels - Porsche 964 Cup
Luc Moortgat-Patrick Michiels - Porsche 964 Cup
Dit weekend wordt op de Nürburgring tijdens de Westfalen Trophy de laatste meeting verreden van de Belgian Historic Cup en Belgian Youngtimer Cup. Deze beide kampioenschappen gaan over vijf meetings van elk twee races. In totaal dus tien wedstrijden waarvan de acht beste uitslagen in rekening worden gebracht voor de eindafrekening.
Even oprissen: binnen de Belgian Historic Cup zijn er twee klassen; enerzijds is er de klasse 1 voor FIA-gehomologeerde wagens en anderzijds de klasse 2 voor dezelfde wagens die een technische evolutie ondergingen.

Guy François - Lotus Elan
Guy François - Lotus Elan
In klasse 1 staat Guy François in zijn Lotus mooi aan de leiding en met aftrek van de twee slechtste resultaten, heeft de Gentenaar een voorsprong van 34 punten op de Porsche 911 van Luc Geebelen. Deze heeft op zijn beurt een bonus van 53 punten op de tweede Louts Elan in het veld, het exemplaar van Philippe Lambilliotte. Er zijn nog 80 punten te verdelen en zodoende is François nu reeds mathematisch zeker van de titel van vice kampioen, maar uiteraard zal François er alles aan doen om de titel binnen te halen in de Eifel.

Diederik Ceyssens - Porsche 911
Diederik Ceyssens - Porsche 911
Diederik Ceyssens staat aan de leiding in klasse 2 met de Porsche 911 en telt 28 punten voorsprong op de snelle Opel Kadett van een andere Gentenaar, Patrick Van Damme. Gust Van Haelst volgt in derde positie op 24 punten van Van Damme.

In de Belgian Youngtimer Cup zijn er ook twee klassen. Enerzijds de GT’s, volledig bevolkt door Porsches. Hierin staat regerend kampioen Luc Moortgat met zijn Porsche 964 Cup vrij riant aan de leiding, voor Patrick Michiels. Ook hier zijn nog 80 punten te verdienen, terwijl Michiels volgt op 24 punten van de Real
Luc Moortgat - Porsche 964 Cup
Luc Moortgat - Porsche 964 Cup
rijder. Moortgat gaat duidelijk voor een volgende titel en moest zelfs een overwinning schrappen als zwakste resultaat. Zodoende kan hij nog een slecht resultaat realiseren en zodoende deze geschrapte overwinning opnieuw in rekening brengen. Indien hij één van de twee slotmanches weet te winnen, zal hij het seizoen afsluiten met een maximaal puntensaldo. Voor de derde plaats is er nog een mooie strijd aan de gang tussen Pierre-Yves Paque in de twee Real Porsche en Eric Nulens. Zij staan gescheiden door amper 4 punten.

Bas Van Elderen - BMW 325i
Bas Van Elderen - BMW 325i
In Klasse 2 voor Toerisme wagens is het Bas Van Elderen die momenteel met zijn BMW 325i de lakens uitdeelt met een voorsprong van 22 punten op de VW Golf van Patrick Verbelen terwijl het drummen is voor de overige ereplaatsen tussen de Citroën van Serwy, de Mercedes 190 Evo van Thienpont en de BMW’s van Tom Laureyns, Johan Aerts en Jonathan Bracke.


Foto's: BRAVO



Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in Belgian Historic Cup op donderdag 16 oktober 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Westfalen Trophy.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons