van der Horst

Nürburgring: Race 1: RWT Corvette pakt verrassende zege - Van Lagen puntenleider

David Jahn/Sven Barth - RWT Racing Corvette
David Jahn/Sven Barth - RWT Racing Corvette
David Jahn en Sven Barth schonken RWT Racing de overwinning bij in de eerste ADAC GT Masters race op de Nürburgring. De Zakspeed Mercedes van Alon Day en Luca Ludwig eindigde tweede, de laatste podiumplaats was voor de TONINO Team Herberth Porsche 911 van Robert Renauer en Norbert Siedler.
Start race 1
Start race 1
Alon Day startte van op de pole maar mistte zijn rempunt in de eerste bocht en ging wijd, waardoor David Jahn in de Corvette de leiding kon overnemen. Al snel moest de safety car naar buiten komen nadat drie wagens betrokken raakten in een ongeval, na twee ronden werd de race terug vrij gegeven en Jahn behield de koppositie voor Robert Renauer en Day. De posities bleven gehandhaafd tot aan de verplichte pitstop. Sven Barth, de teammaat van Jahn, kwam als eerste naar buiten en vergrootte de voorsprong op zijn twee achtervolgers. Ludwig ging voorbij aan de Porsche dankzij een snellere pitstop en kwam in de slotfase van de race fel terug op de leidende Corvette, die problemen kende met de versnellingsbak.

Jaap van Lagen/Christian Engelhart - Team Schütz Motorsport Porsche 911
Jaap van Lagen/Christian Engelhart - Team Schütz Motorsport Porsche 911
De vierde plaats was voor de ROWE Racing Mercedes SLS AMG  van Maro Engel en Jan Seyffarth. Jaap van Lagen en Christian Engelhart finishten vijfde met de Team Schütz Motorsport Porsche, een resultaat dat de Nederlander terug aan de leiding brengt van de puntenstand. Op de zesde positie vonden we de eerste Audi terug, de Prosperia C Abt Racing R8 LMS ultra van René Rast en Kelvin van der Linde. Renger van der Zande, die Buhk vervangt op de HTP Mercedes, kwam samen met Maximilian Götz als zevende over de lijn.

Foto's: ADAC GT MastersSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in ADAC GT Masters op zaterdag 30 augustus 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Nürburgring.
  • VR Racing

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons