van der Horst

Nürburgring: Maxime Martin zegeviert!

Mortara - Martin - Wehrlein
Mortara - Martin - Wehrlein
Maxime Martin, die vanmorgen al de tweede tijd reed tijdens de kwalificatie, pakte vanmiddag zijn eerste zege van het jaar tijdens de korte zaterdagrace op de Nürburgring. Het is de tweede overwinning uit zijn carrière, na Moskou vorig jaar. Onze landgenoot dook bij de start naar de binnenkant van de eerste haarspeldbocht, en gaf de leiding daarna niet meer uit handen. Edoardo Mortara (Audi) en Pascal Wehrlein (Mercedes) vervolledigden het podium.
Start DTM Nürburgring zaterdagrace
Start DTM Nürburgring zaterdagrace
Martin nam niet de beste start maar ook polesitter Lucas Auer raakte niet optimaal van zijn gridpositie. Bij het insturen van de eerste bocht dook Martin naar de binnenkant, in het gat dat Pascal Wehrlein liet, de BMW en de Mercedes raakten elkaar even maar beiden konden hun weg nog vervolgen. Wie wel zwaar in de klappen deelde was Jamie Green, in het gedrum tijdens de eerste ronde in de Mercedes Arena kreeg zijn Audi een tik en werd vervolgens door merkgenoot Miguel Molina hard aangereden.

Ook bij de herstart hield Maxime Martin de leiding in handen
Ook bij de herstart hield Maxime Martin de leiding in handen
Initieel kwam daarvoor de safety car naar buiten, maar even later besliste de wedstrijdleiding de race stil te leggen door middel van de rode vlag omdat er teveel olie op de baan lag. Wehrlein stapte uit zijn Mercedes en gaf een veelzeggende tik tegen de zijruit van de BMW van onze landgenoot. Na het bekijken van de beelden achteraf excuseerde de Duitser zich alsnog, hij beschouwde hun aanvaring in de eerste bocht dan toch als een race-incident. De herstart gebeurde achter de safety car, Bruno Spengler hield in zijn BMW zowel Mortara als Wehrlein achter zich waardoor een snellere Martin een gat kon slaan. Zodra het duo voorbij Spengler was geraakt reden ze de kloof weer wat dicht, maar omdat de race maar veertig minuten duurt kwamen ze tijd tekort en hield onze landgenoot aan de finish nog zo'n tweeënhalve seconde over.

Maxime Martin
Maxime Martin
Maxime Martin: "Ik ben echt blij om hier te winnen, ik ken de Nürburgring goed omdat ik hier al zo vaak in een GT heb gekoerst, maar winnen in de DTM hier voelt toch wel heel speciaal. Het is bovendien ook nog de wedstrijd die het kortst bij mijn thuisstad Brussel ligt. De race zag er misschien makkelijk uit maar dat was ze niet; ik kreeg wat moeilijkheden met mijn banden naar het einde toe waardoor mijn achtervolgers dichter konden komen."

--- Uitslag Zaterdagrace DTM Nürburgring 2015 (PDF) ---

Foto's: Arne SimonsDit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Deutsche Tourenwagen Masters op zaterdag 26 september 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Nürburgring.
  • Powercars

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons