van der Horst

Nürburgring: Audi boven in FP1 - Zware crash Bentley #7

WRT Audi R8 LMS
WRT Audi R8 LMS
Tijdens de eerste vrije training voor de seizoensfinale van de Blancpain GT Endurance Series op de Nürburgring was het Audi dat de toon zette met liefst vier wagens in de top vijf. De WRT #1 van Frédéric Vervisch en de broers Vanthoor was uiteindelijk de beste, voor de HTP Mercedes #84 van Baumann/Buhk/Jaafar. De sessie werd enkele minuten voor het einde stilgelegd door middel van de rode vlag na een zware crash van Steven Kane in de eerste bocht.
  • Dreamdrive
M-Sport Bentley Continental GT3
M-Sport Bentley Continental GT3
De Bentley-piloot berichtte meteen na het incident over de radio aan zijn team dat hij ok was, maar desalniettemin werd de auto omringd door medisch personeel en kwam de Brit niet meteen op eigen kracht uit de auto. Het team zelf kan nog niets zeggen over de oorzaak van de crash, maar gezien de grote uitloopzone in de eerste bocht kan het wel eens een remprobleem geweest zijn.


M-Sport Bentley Continental GT3
M-Sport Bentley Continental GT3
De andere auto van het team, de startnummer 8 van Maxime Soulet, Wolfgang Reip en Andy Soucek, staat trouwens tweede in het kampioenschap op negen punten van de Garage 59 McLaren #58 van Côme Lédogar en Rob Bell. Onze beide landgenoten maken ondanks de slechte start van het M-Sport Bentley-team dit weekend nog een kans op de Endurance-titel. Mocht Reip die binnenrijven, is het al zijn tweede titel op rij, na het succes met Nissan vorig jaar.

Foto's: Arne SimonsDit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Blancpain GT Endurance op zaterdag 17 september 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Nürburgring.
  • LTF

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons