van der Horst

Nürburgring: Dries Vanthoor topt Audi 1-2-3 in eerste vrije training

WRT Audi R8 LMS
WRT Audi R8 LMS
Dries Vanthoor was deze voormiddag in de WRT Audi #4 de snelste tijdens de eerste vrije training van de Blancpain Sprint-manche op de Nürburgring. Deze wedstrijd, die verreden wordt in het kader van de Truck Grand Prix, is de eerste van twee bezoeken aan de legendarische Duitse omloop, midden september zijn immers de deelnemers aan de Endurance Cup hier ook te gast. De tweede tijd vanmorgen was eveneens voor WRT.
  • Heinz Performance
Laurens Vanthoor & Frédéric Vervisch
Laurens Vanthoor & Frédéric Vervisch
Die kwam op naam van Stuart Leonard in de Audi met startnummer 2, hij was meteen ook de snelste in de Silver Cup. Het exemplaar van ISR van Stockinger en Perera completeerde de volledig Audi-gekleurde top drie. Kampioenschapsleiders Enzo Ide en Christoper Mies tikten als achtste aan in de Audi #33 terwijl hun teamgenoten Frédéric Vervisch en Laurens Vanthoor als 24e eindigden.


Maxime Martin
Maxime Martin
Twee plaatsen daarachter zagen we de Rowe Racing BMW M6 van Stef Dusseldorp en Maxime Martin, die het slachtoffer werd van een lichte aanrijding. De besttijd in de Am-Cup was voor de AF Corse Ferrari #55 van Stéphane Lémeret en Claudio Sdanewitsch, zij reden de 31e tijd algemeen. De M-Sport Bentley Continental #8 van ondermeer Maxime Soulet tikte pas als 36e en voorlaatste aan.

Foto's: Arne SimonsSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Blancpain GT Sprint op vrijdag 1 juli 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Nürburgring.
  • G&A Motors Motorsport

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons