van der Horst

Nürburgring: 44 wagens voor de voorlaatste manche van de Endurance Cup

Team WRT - Audi R8 LMS GT3 Evo
Team WRT - Audi R8 LMS GT3 Evo
Volgend weekend vindt op de Nürburgring de voorlaatste manche van de GT World Challenge Europe Endurance Cup plaats. Vierenveertig wagens schreven zich in voor de drie uur durende race in de Eifel.
Weinig wijzigingen vallen te noteren in het deelnemersveld waar de merken Audi, BMW, Mercedes-AMG, Porsche, Ferrari, Lamborghini, Aston Martin, McLaren en Bentley present tekenen. Davide Rigon is nog niet hersteld van zijn crash in Spa en wordt op de Iron Lynx Ferrari 488 GT3 #71 vervangen door Alessio Rovera. Ook Vincent Abril en Kelvin van der Linde zijn er niet bij gezien beide rijders dit weekend in actie komen in de DTM. De Fransman ziet zich op de HRT Mercedes-AMG vervangen door Nico Bastian terwijl Robin Frijns instapt op de Team WRT Audi R8 LMS GT3 #32 naast Charles Weerts en Dries Vanthoor. Bij Walkenhorst Motorsport is Sheldon van der Linde afwezig en in zijn plaats rijdt Jake Dennis.

Charles Weerts en Dries Vanthoor staan voorlopig tweede in het kampioenschap na Ferrari rijders Côme Ledogar, Nicklas Nielsen en Alessandro Pier Guidi. Van Belgische zijde tekenen verder nog Frédéric Vervisch present bij Saintéloc Racing en Louis Machiels bij AF Corse.

Foto: Fanatec GT World Challenge Europe powered by AWS
 
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in GT World Challenge Europe Endurance op maandag 30 augustus 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Nürburgring.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons