van der Horst

Nürburgring: Alex Palou verbaast bij debuut in World Series Formula V8 3.5

Alex Palou
Alex Palou
De Spanjaard Alex Palou (Teo Martin Motorsport), die normaal uitkomt in het Japanse formule 3 kampioenschap, maakte op de Nürburgring dit weekend zijn debuut in de World Series Formula V8 3.5. Een debuut langs de grote poort, Palou pakte de pole voor beide races en won met overmacht de tweede wedstrijd. De zege in race 1 ontsnapte hem toen hij na een slechte start in aanraking kwam met de bolide van Pietro Fittipaldi (Lotus) en terugviel naar de achterste gelederen van het peloton.
  • Prospeed Competition
Podium race 1 Nürburgring
Podium race 1 Nürburgring
Alex Palou verving bij Teo Martin Motorsport Nelson Mason en reed zich direct in de kijker door de snelste tijd neer te zetten in beide kwalificatiesessies. Bij de start van race 1 hadden zowel Palou als Fittipaldi een slechte start en bovendien kwamen hun wagens met elkaar in contact waarna Palou zijn voorvleugel moest laten vervangen. Matevos Isakyaan (SMP Racing by AVF) profiteerde van het incident, pakte direct de leiding en won de race onbedreigd. Alfonso Celis Jr (Fortec Motorsports) en Egor Orudzhev (SMP Racing by AVF) vervoegden de Winnaar op het podium. Roy Nissany (RP Motorsport) eindigde als vierde voor Yu Kanamaru (RP Motorsport).

Bij de start van race 2 maakte Palou geen fout en domineerde de race volledig. Even kon Matevos Isaakyan (SMP Racing by AVF) proeven van de leiding toen Palou binnen kwam om van banden te wisselen, maar al snel werd de Rus die ook nog een foutje maakte bij het remmen, terug verwezen naar de tweede plaats. Konstantin Tereschenko (Tro Martin Motorsport) zou nog zijn Russische landgenoot voorbijgaan, maar kreeg een straf van 10 seconden voor het te vroeg op de piste te komen bij het buitenrijden van de pits en viel zo terug naar plaats vier. Egor Orudzhev werd alzo nog derde en Roy Nissany pakte de vijfde plaats na Tereschenko. Matevos Isaakyan heeft na het weekend de leiding in de puntenstand overgenomen van Fittipaldi die niet beter deed dan zevende en een zesde plaats.

Foto's: World Series Formula V8 3.5



  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons