van der Horst

Nürburgring: Auer krijgt zege cadeau - Pech voor Martin

Lucas Auer - Mercedes-AMG C63 DTM
Lucas Auer - Mercedes-AMG C63 DTM
Lucas Auer kreeg vandaag de zege in de schoot geworpen tijdens de DTM zaterdagrace op de Nürburgring, die werd afgewerkt in wel zeer wisselende weersomstandigheden. De Mercedes rijder moest bij de start eerst de BMW M4 van Augusto Farfus voor zich dulden en kwam na de verplichte pitstop achter merkgenoot Paul di Resta de baan op. De Schot gaf echter zijn positie in de absolute eindfase nog af aan de Oostenrijker die in strijd is voor de titel.
Start Zaterdagrace Nürburgring 2017
Start Zaterdagrace Nürburgring 2017
Vlak voor de start zorgde een regenbui ervoor dat iedereen op regenbanden diende te monteren. Het was Farfus die de beste weg kwam en meteen de leiding pakte voor Lucas Auer en Paul di Resta. De Braziliaan bouwde een voorsprong uit en er ontstond gaandeweg een droge lijn, zelfs de zon was opeens terug van de partij in de Eifel.Paul di Resta - Mercedes-AMG C63 DTM
Paul di Resta - Mercedes-AMG C63 DTM
Op het moment dat leider Farfus zijn pitstop deed begon het echter opnieuw te regenen, waardoor de BMW-rijder twee ronden later opnieuw diende binnen te komen voor regenrubber. Tijdens zijn erg korte stint op slicks kreeg hij bovendien ook nog eens een dreun mee van de Mercedes van Gary Paffett. Bij het merk met de ster wachtte men net iets langer om naar binnen te komen waardoor Di Resta en Auer weer aan kop kwamen na hun pitstop.

Maxime Martin - BMW Team RBM
Maxime Martin - BMW Team RBM
Voor Maxime Martin werd het een wedstrijd om snel te vergeten. Onze landgenoot nam weliswaar een goede start - hij was zelfs even achtste - maar hij kwam net als Farfus te vroeg naar binnen voor droogweerbanden. Op zijn slicks gleed hij in de regen zelfs even van de baan en raakte daarbij de vangrail. Martin kon zijn weg wel vervolgen maar ook in de eindfase bleef hij niet van pech gespaard; hij tikte de Mercedes van Edoardo Mortara om zijn as en kreeg daarvoor ook nog eens een drive-through penalty.

Tom Blomqvist - BMW Team RBM
Tom Blomqvist - BMW Team RBM
Voor de twee andere BMW's van Bart Mampaey verliep de zaterdagrace niet veel beter; Tom Blomqvist deed met een zestiende stek één plaats beter dan teamgenoot Martin, terwijl Bruno Spengler als dertiende werd afgevlagd. Geen goede dag dus voor het Mechelse RBM-team maar morgen mag iedereen weer vanaf nul beginnen. Om 9u10 is er de vrije training, gevolgd door de kwalificatie om 12u en de zondagrace om 15u15.

--- UITSLAG DTM NURBURGRING RACE 1 (PDF) ---

Foto's: Arne SimonsDit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Deutsche Tourenwagen Masters op zaterdag 9 september 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Nürburgring DTM.
  • LTF

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons